Hidegen kelesztett lilahagymás tönkölypogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
106 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
1g só0 kcal
-
3 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Kenéshez
-
7g tojás9 kcal
Összesen
309
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
845 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
11g só0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
360g lilahagyma131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2468
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
79 kcal
-
14g finomliszt51 kcal
-
1g só0 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
9.3g tej5 kcal
-
9.3g margarin67 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
33.6g lilahagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Kenéshez
-
5.1g tojás6 kcal
Összesen
230
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
309
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 100.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6855.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 424 mg
-
Foszfor 1506 mg
-
Nátrium 4436 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 415 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 973 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 920 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 643 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 925 micro
Összesen
2468
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
15 dkg finomliszt
-
2 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 dl tej
-
10 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
-
4 közepes db lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
Tészta
- Az egy deci tejet langyosra melegítjük, belekeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Közben a két fajta lisztet összekeverjük a sóval, hozzátesszük a felolvasztott margarint, az egy tojás sárgáját, végül pedig a felfuttatott élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk, legalább öt percig dagasztjuk, hogy egységes, lágy tésztaalapot kapjunk.
- Ha elkészült, nyújtsuk ki és hajtogassuk meg (a két oldalát és az alsó- felső részét hajtsuk középre, egymásra), majd újra nyújtsuk ki. Ezután halmozzuk, rá az olívaolajon megpirított, sóval, borssal ízesített lilahagymát, újra hajtsuk meg, majd tegyük a hűtőszekrénybe (én lefekvés előtt megismételtem a hajtogatást) egy éjszakára.
- Reggelre a tésztánk finom puhára kel. Hajtogassuk meg még egyszer, utoljára, és szaggassunk belőle közepes méretű pogácsákat.
- A tetejét kenjük le a felvert tojással és előmelegített 190 fokos sütőben süssük meg kb. fél óra alatt.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8369
- Feltöltés dátuma: 2014. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A hidegen kelesztés mindig is érdekelt. Be kell, hogy valljam, nem sok reményt fűztem hozzá, mivel nem tudtam elképzelni, hogy a tészta a hideg hűtőben hogyan tud levegősre kelni. Jelentem, nagyon jól tud! :) Másik előnye, hogy elég előző este elkészíteni, reggel kivenni a hidegről és már süthetjük is. Egy órán belül frissen sült pogácsának örülhet a család. Annyira megtetszett ez a technológia, hogy gyakran fogom ezután is alkalmazni!