r
Nosalty Logó

Hideg túrógombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
konyhatündér1206
Hideg túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombóchoz

A tetejére

Összesen 734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombóchoz

A tetejére

Összesen 4403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombóchoz

A tetejére

Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.6 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.6 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8919.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    2261 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 4403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Gombóchoz

A tetejére

Elkészítés

Gombóchoz

  1. Az edény aljára tegyünk egy kis vizet, de éppen, hogy csak ellepje. Tegyük bele a tejet, a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és egy csipet sót, majd forraljuk fel. Miután felforrt, beletehetjük a búzadarát, és addig főzzük, míg újra el nem kezd forrni.
  2. Miután kész van a tejbegrízünk, félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Amíg hűl, elkészíthetjük a túrót. Belereszeljük a narancs és a citrom héját, adunk hozzá egy kis cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot.
  4. Ha kihűlt teljesen a tejbegríz, hozzáadjuk.
  5. Berakjuk egy kis időre a hűtőbe pihenni, majd bevizezett kézzel golyókat gyúrunk.

A tetejére

  1. A tetejére a zsemlemorzsát megpirítjuk, majd a kész golyókat beleforgatjuk.
  2. Végül meglocsoljuk egy kis tejföllel, és megszórjuk porcukorral.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13575
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg túrógombóc
konyhatündér1206 2 recept

Kiskoromban a nagymamám sokszor csinált hagyományos túrógombócot, de miután ezt megkóstoltam, mindig kértem, hogy inkább ilyet csináljon, de ő meg jobban szerette a hagyományosat, ezért én megcsináltam magamnak.

Hozzávalók

Gombóchoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...