Hideg rakott süllő
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hal
-
100g süllő/ fogas55 kcal
-
71 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Továbbiak
-
80g sárgarépa29 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
47 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10 kcal
-
25g víz0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
267
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hal
-
600g süllő/ fogas328 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Továbbiak
-
480g sárgarépa175 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
57 kcal
-
150g víz0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
1600
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hal
-
30.4g süllő/ fogas17 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Továbbiak
-
24.3g sárgarépa9 kcal
-
25.8g vöröshagyma9 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.5g sűrített paradicsom3 kcal
-
7.6g víz0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
81
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 819.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 219.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 609 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 2479 micro
-
β-karotin 6005 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3357 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
267
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 85.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4918.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 580 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1098 mg
-
Nátrium 2912 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.5 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1317.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3653 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 425 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 332 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 14874 micro
-
β-karotin 36029 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 20139 micro
-
Lut-zea 1124 micro
Összesen
1600
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 754 micro
-
β-karotin 1826 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1020 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
A hal
-
6 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Továbbiak
-
4 ek napraforgó olaj
-
4 db szegfűszeg
-
3 db babérlevél
-
150 ml víz
-
1 teáskanál só
Elkészítés
A hal
- A halat lebőrözzük ha szükséges, kiszedegetjük az összes szálkát, a filéket 3-4 felé vágjuk, besózzuk, lisztbe forgatjuk, és kb. 4 percig mindkét oldalát megsütjük.
- Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, belerakjuk a hagymát és a sárgarépát. 10 percig közepes lángon dinszteljük.
- Egy fűszerzacskóba tesszük a szegfűszeget és a borsot, hozzáadjuk a hagymás- sárgarépás keverékhez. A sűrített paradicsomot összekeverjük a vízzel, és beleöntjük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és a sót. Kis lángon dinszteljük kb 15 percig, vagy amíg puha nem lesz. Ha elkészült, kidobjuk belőle a fűszerzacskót és a babérlevelet.
- Veszünk egy kb 26×20 cm-es edényt, vékony rétegben elterítjük a sárgarépát az alján (kb. az 1/3-át). Erre rakjuk a megsült halat, szorosan egymás mellé. A maradék keveréket a tetejére pakoljuk, hogy teljesen befedje a halat. Ha az egész kihűlt, betesszük a hűtőbe, és legalább 4 órán keresztül hűtjük. A legfinomabb másnap.
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2478
- Feltöltés dátuma: 2014. február 17.
Ajánló
El lehet még készíteni nílusi sügérből, tőkehalból, hekkből, minden nem zsíros fehér halból.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Tudom, hogy ez egy formabontó recept, hogy a süllőt nálunk nem így készítik. Oroszországban viszont közkedvelt recept, és minden ünnepi asztalon megtalálható, nem számít drága halnak, ezért mindenki megengedheti magának. Jól lehűtve vacsorának, uzsonnának vagy tízórainak kitűnő. Nálunk a gyerekek is nagyon szeretik, mert egyáltalán nincs hal íze.