r
Nosalty Logó

Hideg banánkrém mazsolával szórva mézes forró almával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szabó Richárd
Hideg banánkrém mazsolával szórva mézes forró almával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

664
Kalória
5.4g
Fehérje
147g
Szénhidrátok
11.7g
Zsír
425.7g
Víz
28.5g
Koleszterin
13.4g
Rost
112.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    425.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    425.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

Banánkrém

  1. A banánt fosszuk meg a héjától, majd daraboljuk össze nagyobb darabokra. (Erre azért van szükség, mert a turmixgép könnyebben összedarálja.)
  2. Kevés tejszínnel, fahéjjal, cukorral és egy vanília rúd kikapart belsejével turmixoljuk egyneművé.
  3. Ezután tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön, mert hidegen tálaljuk.

Mézes alma

  1. Az almát mossuk meg, csumázzuk ki csumázóval, és kis késsel vagdossuk be körbe az oldalát V alakban, hogy szét tudjuk szedni.
  2. A sütőt melegítsük elő kb. 190-200 °C-ra.
  3. Egy tepsibe tegyük az almát, amit kivajaztunk. A csumázott belsejébe pár szem szegfűszeget tegyünk, majd mézzel mindenhol kenjük be, nem kell sajnálni.
  4. Majd tegyük a forró sütőbe. Kb. 5-10 perc alatt puha lesz.
  5. Ha kész, akkor tálalhatjuk is (a szegfűszegeket távolítsuk el), a hideg krém közepébe tegyük, úgy mutat a legjobban.

Díszítés

  1. Az epret és a mentalevelet, citromfüvet mossuk meg, alaposan helyezzük el kedvünk szerint.
  2. Mazsolával szórjuk meg a krémet.
  3. A maradék almából formázhatunk akármit (én egy kis gömböt csináltam), és beleforgathatjuk csokiba, majd rá az almára.
  4. Még gyümölcs sziruppal csináltam rá szíveket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A hirtelen nagy melegben ötlöttem ki. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!