r
Nosalty Logó

Hideg banánkrém mazsolával szórva mézes forró almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szabó Richárd
Hideg banánkrém mazsolával szórva mézes forró almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

Összesen 85 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 664 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

Elkészítés

Banánkrém

  1. A banánt fosszuk meg a héjától, majd daraboljuk össze nagyobb darabokra. (Erre azért van szükség, mert a turmixgép könnyebben összedarálja.)
  2. Kevés tejszínnel, fahéjjal, cukorral és egy vanília rúd kikapart belsejével turmixoljuk egyneművé.
  3. Ezután tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön, mert hidegen tálaljuk.

Mézes alma

  1. Az almát mossuk meg, csumázzuk ki csumázóval, és kis késsel vagdossuk be körbe az oldalát V alakban, hogy szét tudjuk szedni.
  2. A sütőt melegítsük elő kb. 190-200 °C-ra.
  3. Egy tepsibe tegyük az almát, amit kivajaztunk. A csumázott belsejébe pár szem szegfűszeget tegyünk, majd mézzel mindenhol kenjük be, nem kell sajnálni.
  4. Majd tegyük a forró sütőbe. Kb. 5-10 perc alatt puha lesz.
  5. Ha kész, akkor tálalhatjuk is (a szegfűszegeket távolítsuk el), a hideg krém közepébe tegyük, úgy mutat a legjobban.

Díszítés

  1. Az epret és a mentalevelet, citromfüvet mossuk meg, alaposan helyezzük el kedvünk szerint.
  2. Mazsolával szórjuk meg a krémet.
  3. A maradék almából formázhatunk akármit (én egy kis gömböt csináltam), és beleforgathatjuk csokiba, majd rá az almára.
  4. Még gyümölcs sziruppal csináltam rá szíveket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2473
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Richárd 19 recept

A hirtelen nagy melegben ötlöttem ki. :)

Hozzávalók

Banánkrém

Mézes alma

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...