Héjában sült krumpli hagymásan
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
Összesen
236
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
Összesen
236
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
54.5g burgonya31 kcal
-
2.5g fokhagyma3 kcal
-
13.6g lilahagyma5 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
27.2g savanyú káposzta5 kcal
Összesen
63
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 939 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 673 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 256.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
236
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 939 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 673 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 256.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
236
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
2 db burgonya
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kis db lilahagyma
-
10 dkg savanyú káposzta
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, de a fokhagymát héjában hagyjuk, csak egy kés lapjával megtörjük.
- Fogunk egy akkora darab alfóliát, amibe az összes zöldséget egyszerre becsomagoljuk, rátesszük a krumplit, mellé a fokhagymákat, majd a tetejéte a lilahagymát. (A savanyú káposzta nem vesz részt a játékban, csak már ha elkészült.)
- Meglocsoljuk az egészet olívaolajjal, bebugyoláljuk az alufóliába. Az egész batyu alá teszünk még egy réteg alufóliát.
- Előmelegített sütőbe tesszük egy tepsiben, 2-3-szor kibontjuk a batyut, és megforgatjuk a tartalmát.
- Amikor megpuhult, megsült a krumpli, leszedjük a fokhagyma héját is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 16298
- Feltöltés dátuma: 2012. január 22.
Ajánló
Nekem a főétel kategória, de köretnek is kitűnő sült hús vagy fasírozott mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A zöldséglevesem után már a gyógyulás jeleként mást is megkívántam. A krumplinak nagyon magas a C-vitamin tartalma, amit csak akkor őriz meg, ha héjában sütjük, vagy főzzük. Én egy másik igazi vitaminbombát készítettem, ami nem kevésbé ízletes. A fokhagyma pedig a legjobb antibiotikum. Emellé savanyúságnak savanyú káposztát ettem!