Házilag szuvidált kacsamell
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pácoláshoz
-
225g kacsamell304 kcal
-
0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
A szószhoz
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
0 kcal
-
45g narancslé21 kcal
A pirításhoz
-
8g kacsazsír0 kcal
Összesen
362
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pácoláshoz
-
900g kacsamell1215 kcal
-
0 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
A szószhoz
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
0 kcal
-
180g narancslé85 kcal
A pirításhoz
-
30g kacsazsír0 kcal
Összesen
1448
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pácoláshoz
-
54.1g kacsamell73 kcal
-
0 kcal
-
1.2g szójaszósz1 kcal
A szószhoz
-
30g paradicsomlé5 kcal
-
1.2g szójaszósz1 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
-
0.3g almaecet0 kcal
-
0 kcal
-
10.8g narancslé5 kcal
A pirításhoz
-
1.8g kacsazsír0 kcal
Összesen
87
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1396.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 331.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 11296 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
362
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.2 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 693 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5585.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 2005 mg
-
Nátrium 2961 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1324.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 457 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 543 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1402 micro
-
β-crypt 266 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
1448
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 2714 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
A pácoláshoz
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
A szószhoz
-
5 dl paradicsomlé
-
1 ek barna cukor
-
1 kávéskanál kínai ötfűszer-keverék
-
2 narancsból nyert narancslé
A pirításhoz
-
2 ek kacsazsír
Elkészítés
A pácoláshoz
- A kacsamellek bőrét óvatosan, hogy ne vágjuk át, szép szabályosan, diagonálisan bevagdaljuk. Bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, bekenjük a szójaszósszal. Gyorspácolóban 10 percig marináljuk, vagy ennek hiányában 1-2 órát lefedve hagyjuk állni.
- Egyesével külön-külön vákuumhegesztő tasakba helyezzük a kacsamelleket, vákuum alatt lezárjuk a tasakokat. Egy akkora fazékba, amiben egyrészt kényelmesen elférnek a tasakok, másrészt be tudjuk rakni a sütőbe később, berakjuk a tasakokat. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. A vizet huzalos hőmérővel ellenőrizve 60 fokra melegítjük.
- Közben a sütőt is előmelegítjük, légkeveréses üzemmódban 60 fokra. Berakjuk a fazekat a sütőbe (nem fedjük le!). A víz hőmérsékletét folyamatosan ellenőrizve 60 fokon tartjuk 6 órán keresztül.
- Ha letelt a 6 óra, kivesszük a tasakokat a vízből, felvágjuk, kivesszük belőlük a kacsamelleket, tálra rakjuk, és alufóliával letakarva 20 percet pihentetjük.
- Közben elkészítjük a szószt. A narancslé kivételével az összes hozzávalót összekeverjük, és kis lángon 30-35 perc alatt kb. a felére besűrítjük. A végén adjuk csak hozzá a narancslét.
- Egy serpenyőben a kacsazsíron a húsok mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Tálra rakjuk, a szószt külön csészében szolgáljuk fel hozzá.
- Köretnek készíthetünk hozzá burgonyapürét, párolt rizst, bulgurt, stb.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 146
- Össznézettség: 14750
- Feltöltés dátuma: 2019. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
392 recept
A férjem annyira beleszeretett a szuvidálásba, hogy nagy örömömre a következő ebéd terhét levette a vállamról, nekem csak a köretet (+leves, +deszert) kellett elkészítenem a vendégek részére. A készítés gyakorlatilag megegyezett a házilagosan szuvidált pulykamell-lel, csak a hozzá tálalt szósz (Kócsa László , Adorján Máriusz: BBQ Expedíció könyvéből) tért el.