r
Nosalty Logó

Házi túrós lepény - Hevikétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Házi túrós lepény - Hevikétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616.4 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10465.7 g
  • Cink
    2609 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1629 mg
  • Vas
    2008 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    3009 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.3 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 4519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    113 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    52 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfutattjuk. Beleszitáljuk a lisztet, rádaraboljuk a margarint, és összegyúrjuk az egészet. Gépi dagasztóval 10 percig dagasszuk. Akkor jó, amikor a tészta már nem ragad.
  2. Konyharuhával letakarva langyos helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, összekeverjük a túróval, csipet sóval és a liszttel. (A cukor mennyiségét ízlés szerint lehet növelni - csökkenteni, ki hogyan szereti.)
  4. A nagy pohár tejfölbe alaposan belekeverjük a cukrot, a sót és a tojást. A legjobb összeturmixolni, hogy a tojás alaposan elkeveredjen a tejfölben.
  5. Egy tepsit margarinnal kikenünk és vékonyan belisztezünk.
  6. A megkelt tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk, és a tepsibe lerakjuk.
  7. Szépen elsimítjuk rajta a túró tölteléket, ráöntjük a tejfölös-tojásos keveréket is úgy, hogy mindenhol befedje a túrót.
  8. Hideg sütőbe tesszük, és lassan készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 46274
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 26.

Ajánló

A legjobb házi túróból csinálni, mert az zsíros, nem száraz, finomabb az íze is. Persze ha nincs más, jó a bolti is, de ha lehet, akkor a zsírosabbat válasszuk. A tésztát gépi dagasztóval, vagy kenyérsütőgép dagasztás funkciójával érdemes csinálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkorunk régi íze, amikor nagymamám készítette nagy tepsivel, hatalmas kockákra vágva, és mi nem győztük enni. Hiányzott az igazi túrós lepény íze, vékony tészta, sok-sok túróval. Már régóta szerettem volna én is elkészíteni, de nem találtam megfelelő receptet. Testvérem valahol rátalált, elküldte nekem, és ezt köszönöm neki. Nagyon finom, és szerintem könnyű elkészíteni, rögtön a család kedvence lett. Ahogy apukám szokta mondani: "ezt a receptet megtartjuk". Hát mi megtartottuk, és úgy gondoltam megosztom veletek, hátha más is felfedezi benne újra a gyermekkor ízét!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...