r
Nosalty Logó

Házi trappista

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi trappista
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1794 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 300 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7859.7 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    2763 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1794 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a túróval felforraljuk. Ha felforr, levesszük a tűzről, amikor is a túró kicsapódik, elválik a savótól. (A savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék.)
  2. Leszűrjük tiszta pelenkán vagy sűrű gézen a túrót. A pelenka négy sarkát megfogva összekötjük, felakasztjuk. Edényt teszünk a csöpögő savó alá, és megvárjuk, hogy kicsepegjen.
  3. Zománcos lábasban a túrót, vajat, tojást, szódabikarbónát, a sót feltesszük nagyon lassú tűzre. Folyamatosan 10 percig keverjük, ügyelve, hogy oda ne kozmáljon. Amikor a massza már meglágyul, kicsit nyúlós lesz, kiöntjük a tálkába. A tálkát kicsit megnedvesítjük, így nem ragad bele. Könnyen ki lehet borítani.
  4. Amikor kihűl, betesszük a hűtőbe 1-2 napra. Ekkor kész. Egy hétig is fogyaszthatjuk hűtőben tárolva. Keményebb, reszelhető, szeletelhető trappistát kapunk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 37078
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Ajánló

A készítés után folpackba csomagolom, így tárolom a hűtőben!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Naponta friss házi tejet kapunk. Van amikor nem isszuk meg kakaónak, kávéval, a maradékot megcsinálom sajtnak, túrónak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...