r
Nosalty Logó

Házi sós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi sós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9062 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    907 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    6137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 3325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejből elveszünk 1,5 dl-t és a cukorral együtt meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. Ha felfutott, a liszttel, a sóval, a tejporral, az olvasztott margarinnal (ami ne legyen 42°C-nál melegebb!) és a tej többi részével összekeverjük, s addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik a táltól. Ezután egy órát kelesztjük letakarva, jó meleg helyen. (Kelesztőtálba is tehetjük, úgy gyorsabb a művelet.)
  3. Ha megkelt a tészta, 2 db 0,4 cm vastagságú, 14 cm széles és 40 cm hosszú lapot nyújtunk, s egyenként 7-8 db, háromszög alakú cikkre vágjuk.
  4. A háromszögeket a szélesebbik végénél feltekerjük (talpukat görgetjük a csúcsuk felé), vízzel lekenjük és a tetejükre sót, lenmagot, efféléket szórhatunk (nálunk a Család erre nem vevő, azért nem látszanak a képen).
  5. A tepsibe elvileg zsírpapírt rakunk, de nekem arra régen mindig odaragadtak a kiflikék, ezért inkább ki szoktam zsírozni a tepsi alját.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 16-17 percig (sütője válogatja) sütjük őket, én alsó-felső sütéssel szoktam.
  7. Kicsit várunk, hogy hűljenek valamicskét, és már lehet is enni.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33269
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 27.

Ajánló

Nem csak kifliket, zsemléket is lehet készíteni ebből a tésztából, csak akkor vastagabbra kell nyújtani (kb. 3 cm), és úgy 5 perccel továbbsütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a friss péksüteményeket! Ez pedig hamar megvan és tuti, hogy nincsenek benne káros anyagok. Nagy családi kedvenc. Még másnap is finom! Harmadnap már biztos nem az igazi, de nálunk nem is tart ki addig. :-) Általában dupla mennyiséget készítek, bepakolom a mélyhűtőbe, így, ha kiflire vágyunk, csak kikapjuk onnan a szükséges mennyiséget, s pár perc alatt kiolvasztjuk a mikróban. Így bármikor rendelkezésre áll friss pékáru itthon is. A receptben megadott mennyiségből kb. 16 db készül. Forrás: Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények - Krémesek, piskóták, kelt tészták c. könyve.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...