Házi sajt túróból
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
187
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
748
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
47.8g tej27 kcal
-
39.9g tehéntúró59 kcal
-
3.2g teavaj23 kcal
-
0.3g szódabikarbóna0 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
120
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.1 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
187
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3200.5 g
-
Cink 651 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 501 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 217.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
748
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.4 g
-
Cink 104 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 80 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 48 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
3 dl tej
-
250 g tehéntúró
-
20 g teavaj
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 db tojás
Elkészítés
- A tejet és a túrót felforraljuk, majd egy anyaggal (nálam sima fehér konyharuha) kibélelt szűrőbe öntjük.
- Várunk, amíg kiválik a túró (ami fent marad a konyharuhán), és azt egy lábosba tesszük.
- Hozzáadjuk az előzőleg felvert tojást, a teavajat (lehet több is, az íze csak jobb lesz), a szódabikarbónát és annyi zöldfűszert, amennyit csak akarunk. Én most petrezselymet és kaprot tettem bele, de örültem volna, ha van itthon snidlingem :-)
- 5 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellett, majd tálba tesszük a masszát, lenyomkodjuk a tetejét, és félretesszük pihenni.
- Pár óra múlva, ha kihűlt, ki is fordíthatjuk a sajtot a tálból. Hagyjuk a hűtőben pihenni, de kihűlés után is fogyaszthatjuk. Ha áll egy picit, akkor összeérnek az ízek.
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 33289
- Feltöltés dátuma: 2014. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már régóta mozgatja a fantáziámat a "sajtkészítés". Nagyon izgi volt elkészíteni, és az eredmény mennyei. Gyorsan megvan, este el is fogyott. Javaslom dupla adaggal kezdeni :-)