Házi sajt íróval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
151
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
604
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
151
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2392.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 1316 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 820 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 225.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
604
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
53
kcal
Elkészítés
- A tejet egy vastagfalu lábasban lassan melegítsük fel, majdnem forrásig, gyakran megkeverve. Fakanállal keverjük, ne habverővel.
- Öntsük hozzá az írót meg az ecetet, óvatosan keverjük össze. 10 percig hagyjuk állni.
- Egy fazékra rakjunk egy tésztaszűrőt, amit kibélelünk gézzel négy rétbe hajtva, de a szűrő szélén lógjon túl. Amikor a 10 perc letelt, merjük a szűrőbe a sajtot, és hagyjuk 5 percig csepegni.
- Az 5 perc leteltével a géz négy sarkát összefogjuk, és madzaggal megkötjük. Végül egy fakanál nyelére kötjük, amit keresztbe rakunk a fazék tetején. Hűtőbe rakjuk éjszakára.
- Másnap kibontjuk a csomagot, és sóval elkeverjük a sajtunkat.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1449
- Feltöltés dátuma: 2014. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Nálunk sajnos nincs házi tej, és itt a NoSalty-n sóvárogva nézegettem a házi sajt recepteket. Hát ezt az egészet meguntam, és körülnéztem, hogy lehet-e a bolti tejből valamit kezdeni? Ééééés lehet, juhéj! Na ezt látni kellett volna, hogy álltam neki az első sajtomnak. :o) Vasfazék, cukorhőmérő, órákig tartó melegítés, hahaha! Minden kezdet nehéz, vagyis inkább vicces, legalábbis nálam. :) Amiért elég semleges ízű lett, úgy gondoltam, valamivel feldobom, erről szól a sült retek receptem. Ebből az adagból 24 dkg friss sajt lett.