r
Nosalty Logó

Házi mozzarella

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Házi mozzarella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mozzarella sajt

Összesen 575 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mozzarella sajt

Összesen 575 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mozzarella sajt

Összesen 52 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    3215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 575 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    3215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 575 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 52 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Mozzarella sajt

Elkészítés

Mozzarella sajt

  1. Melegítsük fel lassan, folyamatos kavargatás közben a nyers tejet 45-49°C környékére. Amikor elértük a kívánt hőfokot, akkor húzzuk félre a tejet.
  2. Lassan csurgassuk bele az ecetet, s közben pár laza mozdulattal, nagyjából 15-20mp-ig kavarjuk el benne. A savó ez idő alatt kicsapódik, végül fedjük le, és hagyjuk pihenni 10-15 percet.
  3. Készítsünk elő egy tálat, és tegyünk bele egy szűrőt. Ebbe szedjük át a fehér masszát. A fazékban lévő savót sózzuk meg finoman, és melegítsük fel 80-90°C környékére. A masszát ez idő alatt kezdjük el kipréselni, hogy a benne lévő felesleges savó kicsöpöghessen.
  4. A kinyomkodott masszát helyezzük pár másodpercre a forró savóba, majd kezdjük el kinyomkodni, nyújtani. Ismételjük meg ezt párszor, amíg szép elasztikus és formázható állagot kapunk. Aki kevésbé bírja a meleget, az húzzon fel egy vékony gumikesztyűt.
  5. Amikor elkészültünk a formázással, helyezzük át hideg vízbe a mozzarella sajtot, végül tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen lehűlhessen.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 11439
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 09.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Házi mozzarella
Simon Gábor 63 recept

Csupán három hozzávaló szükséges az ízletes házi mozzarella sajthoz: nyers tej, ecet és só. Ráadásul percek alatt elkészíthető és hihetetlenül finom is.

Hozzávalók

Mozzarella sajt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...