Házi mozzarella
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
575
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
575
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4366.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 1147 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 3215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
575
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4366.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 1147 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 3215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
575
kcal
- 18% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
52
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Elkészítés
Mozzarella sajt
- Melegítsük fel lassan, folyamatos kavargatás közben a nyers tejet 45-49°C környékére. Amikor elértük a kívánt hőfokot, akkor húzzuk félre a tejet.
- Lassan csurgassuk bele az ecetet, s közben pár laza mozdulattal, nagyjából 15-20mp-ig kavarjuk el benne. A savó ez idő alatt kicsapódik, végül fedjük le, és hagyjuk pihenni 10-15 percet.
- Készítsünk elő egy tálat, és tegyünk bele egy szűrőt. Ebbe szedjük át a fehér masszát. A fazékban lévő savót sózzuk meg finoman, és melegítsük fel 80-90°C környékére. A masszát ez idő alatt kezdjük el kipréselni, hogy a benne lévő felesleges savó kicsöpöghessen.
- A kinyomkodott masszát helyezzük pár másodpercre a forró savóba, majd kezdjük el kinyomkodni, nyújtani. Ismételjük meg ezt párszor, amíg szép elasztikus és formázható állagot kapunk. Aki kevésbé bírja a meleget, az húzzon fel egy vékony gumikesztyűt.
- Amikor elkészültünk a formázással, helyezzük át hideg vízbe a mozzarella sajtot, végül tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen lehűlhessen.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 11439
- Feltöltés dátuma: 2022. június 09.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
63 recept
Csupán három hozzávaló szükséges az ízletes házi mozzarella sajthoz: nyers tej, ecet és só. Ráadásul percek alatt elkészíthető és hihetetlenül finom is.