r
Nosalty Logó

Házi karamellöntet

Júlia
Házi karamellöntet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

94
Kalória
0.2g
Fehérje
17g
Szénhidrát
3.1g
Zsír
11.3g
Víz
11.1g
Koleszterin
-
Élelmi rost
16.9g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 0% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1124 kcal
  • 0% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 0% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 94 kcal
  • 0% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.5 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1124 kcal
  • 0% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasba (jó nagyba, mert mindenféle buborákolások lesznek majd) beleöntjük a cukrot és a vizet, majd elkezdjük melegíteni nagy lángon, és kavargatjuk, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
  2. Még mindig nagy lángon hagyjuk, hadd bugyogja ki magát a cukor, de nem kevergetjük, ha szükségét érezzük, körkörösen forgatjuk a lábassal együtt, de ha ezt túl sokat csináljuk, ki fog kristályosodni a cukor. 5-12 percig nagyon nézzük a cukrot, hogy mikor lesz szép színe, és megpróbáljuk nem odaégetni.
  3. Amint elérte a borostyános, szép karamellszínt, alacsonyra vesszük a lángot, majd nagyon óvatosan és nagyon lassan hozzáadjuk a tejszínt (és itt buborékozások lesznek, úgyhogy hátrébb is ugrunk rögtön). Elkeverjük.
  4. Ezután hozzáadhatjuk a vaníliát és a sót, és itt is menekülünk, mert ez is buborékolni fog jócskán. Kevergetjük, amíg szép sima nem lesz, majd hagyjuk még 1 percig forrni, ha túl sűrűnek tűnik. (Nekem pont túlságosan sűrű lett, tovább hígítottam még egy kis tejszínnel.)
  5. Tárolóedénybe helyezzük az öntetet, és hagyjuk teljesen kihűlni (ahogy hűl, jócskán besűrűsödik, szóval, figyelni kell, ha nagyon sűrű, menjen a tejszín).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 2 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egy sütemény mellé képzeltem el a karamellöntetet, és láss csodát, boltban ilyet nem lehet kapni, vagy én mentem a rossz boltba; egy a lényeg, akkor hirtelen nem kaptam sehol. De mivel az agyam nagyon rá volt állva a karamellöntetre, ezért hát saját magamnak kellett megcsinálni.  Hajat felkötöttem, telefont félretettem, előkészítettem mindent, hogy ne menet közben kelljen méregetni, és nekiláttam. 

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...