Házi eperlekvár Vircsikétől
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vircsike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1193
kcal
- 0% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1250g eper376 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
-
12g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
2384
kcal
- 0% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
69.9g eper21 kcal
-
28g cukor108 kcal
-
1.4g dzsemfix4 kcal
-
0.7g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
133
kcal
- 0% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.1 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 534.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 345 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
1193
kcal
- 0% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 889.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 606.1 g
-
Cukor 572 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1068.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 691 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
2384
kcal
- 0% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
1.3 kg eper
-
50 dkg cukor
-
3 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- Üvegeket veszünk elő és mossuk ki, majd hagyjuk megszáradni őket.
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk, ha nagyok a szemek, kettőbe vágjuk.
- Egy fazékban feltesszük. Addig főzzük, amíg a leve elfő, és rottyan egyet.
- Ezt követően beletesszük a cukrot és a dzsemfixet, és addig főzzük tovább, amíg a cukor miatt újra engedett leve ismét elfő.
- Üvegekbe szedjük, a tetejüket megszórjuk nátrium-benzoáttal, a tetőt rátekerjük, és fejre állítjuk őket. Így pihentetjük őket kb. 5 perceg, majd mehetnek a hideg dunsztba, kihűlésig, végül pedig a polcra.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 111723
- Feltöltés dátuma: 2014. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vircsike
18 recept
Elkezdődött az eper szezonja. Egyre olcsóbb is a piacon, így egy hirtelen elhatározásból vettünk belőle jó sokat, és eperlekvár lett a vége. :)