r
Nosalty Logó

Csokoládé bark, a tuningolt házi csokitábla

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Csokoládé bark, a tuningolt házi csokitábla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 3014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 495 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az étcsokoládét felaprítjuk (ha nem pasztillát használunk) és egyenletesen egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. A sütőbe tesszük az egy rétegben elegyengetett étcsokit, ahol 30 másodperc alatt gyönyörűen megolvad.
  2. Az olvadt étcsokoládéra pakoljuk a kockázott fehércsokoládét, és így is betesszük fél percre a sütőbe, hogy a fehércsoki is megolvadjon. A sütőből kivéve hurkapálcával vagy kés hegyével összekeverjük a kétféle csokit, így szép márványos mintázatot adva neki.
  3. Az aszalványokat és a magvakat durvára aprítjuk, majd alaposan megszórjuk vele a csokoládét.
  4. 3-4 órára vagy akár egy éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé.
  5. A kihűtött édességet kézzel rusztikusan darabokra törjük.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 2829
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 07.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi gasztroajándék
Csokoládé bark, a tuningolt házi csokitábla
Rosanics Petra 351 recept

Nulla kézügyességgel is pillanatok alatt összeállítható ez az impozáns házi csokoládé, aminek a látványánál csak az íze frankóbb. A csokoládé bark lényege, hogy a vékonyan elterített, olvasztott csokoládét megszórjuk különféle magokkal és aszalványokkal, de akár perecdarabkák vagy cukordrazsé is kerülhet rá. Érdemes harmonizáló ízeket használni, így például az édes aszalványt ajánlott liofilizált bogyós gyümölccsel vagy sós maggal párosítani. Akár ajándékba szánjuk, akár magunknak készítjük, érdemes nekiállni, mert új szintre emeli a csokimajszolást (ami, valljuk be, már önmagában sem egy rossz dolog)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...