r
Nosalty Logó

Hawai muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Hawai muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2616 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 438 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6994 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    2751 mg
  • Nátrium
    1951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2238 micro
Összesen 2616 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, némi borsot adunk hozzá.
  3. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.A sárgáját a liszthez adjuk, a fehérjéből kemény habot verünk
  4. A tojássárgás liszthez hozzáadjuk apránként a tejet, majd a fehérjék kemény habjával is összeforgatjuk
  5. A darabolt sonkát, ananászt, sajtot és kukoricát a masszába keverjük.
  6. A muffinsütőt papírkapszlikkal kibéleljük, és mindegyikbe adagolunk 1-1 kanál tésztát (kb. a papírig érdemes tölteni, mert a sütőben úgyis szépen feljön), a tetejére reszelt sajtot szórunk
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9078
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

Előételként vagy sós nassolnivalóként kiválóan helyt áll ez a gazdag ízvilágú muffin.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Évekkel ezelőtt találtam egy sonkás-ananászos muffin receptet, amit az idők során ilyenre tökéletesítettem :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...