r
Nosalty Logó

Harmatkönnyű, sárgabarackos túrópuffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Harmatkönnyű, sárgabarackos túrópuffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.2 g
  • Cink
    195 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2733 g
  • Cink
    781 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    603 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    360 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    107 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    49 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb tálkába tesszük az aszalt barackokat, és ráöntjük a forró vizet. Állni hagyjuk, amíg elkészítjük a túrós masszát.
  2. Egy méretes tálba tesszük a túrót, a tojást és a cukrokat. Botmixerrel pépesítjük. A vízből kiszedjük a barackokat, és éles késsel nagyon apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a túróhoz. Ezután belekeverjük a búzadarát és a lisztet. Félretesszük legalább 1 órára.
  3. Egy méretes serpenyőbe tesszük az olajat és felforrósítjuk. A túrós masszából evőkanál segítségével kisebb darabokat merünk, és a két kezünkkel pogácsákat készítünk belőle.
  4. A forró olajban ropogósra sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedjük. Tálra rendezzük, és porcukorral meghintve langyosan kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5748
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 09.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom. Az olaj mennyisége az általatok használt serpenyő méretétől függ. Az én edényemben fél dl olaj a megfelelő mennyiség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harmatkönnyű, sárgabarackos túrópuffancs
Lizinka_ 604 recept

Könnyű, vanília illatú, sárgabarackos aromájú finomság, amit ajánlok kipróbálásra. Tálalhatjuk egy nagyszerű ebéd után, de uzsonnára is tökéletes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...