Harcsapaprikás túrós csuszával Málna konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Harcsapaprikás
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
53 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
1 kcal
-
125g víz0 kcal
-
125g afrikai harcsa149 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
15g tejföl30 kcal
Túrós csusza
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
63g csuszatészta232 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Összesen
969
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Harcsapaprikás
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
6 kcal
-
500g víz0 kcal
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
60g tejföl119 kcal
Túrós csusza
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
250g csuszatészta928 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Összesen
3870
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Harcsapaprikás
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.5g paradicsom1 kcal
-
4.5g tv-paprika1 kcal
-
1.2g hegyes erős paprika0 kcal
-
22.7g víz0 kcal
-
22.7g afrikai harcsa27 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
Túrós csusza
-
9.1g füstölt szalonna60 kcal
-
11.4g csuszatészta42 kcal
-
11.4g tehéntúró17 kcal
-
1.8g tejföl4 kcal
Összesen
176
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1696.5 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 371.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
969
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.1 g
Zsír
-
Összesen 234.6 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6786.1 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 512 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 2350 mg
-
Nátrium 2216 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1486.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 66 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 709 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 686 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
3870
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 117 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
Harcsapaprikás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 kávéskanál só
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
5 dl víz
-
5 dkg finomliszt
Túrós csusza
-
20 dkg füstölt szalonna
-
250 g tehéntúró
Elkészítés
Harcsapaprikás
- A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
- Hozzáadunk 1 zúzott fokhagymát, majd félretoljuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, megkavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, tv paprikát és az erős paprikát.
- Néhányszor átforgatjuk, visszarakjuk a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Felforraljuk, majd lassú lángon krémesre főzzük. Ha szükséges, pótolni kell a vizet!
- A harcsa szeleteket megsózzuk, és beleforgatjuk lisztbe. A füstölt szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és kisütjük. A visszamaradt zsírban épphogy megfuttatjuk a harcsa szeleteket, csak hogy kérget kapjon.
- Ha a pörkölt alap kész, óvatosan belehelyezzük a harcsa szeleteket, én még egy kevés vizet öntöttem hozzá, mert szeretjük, ha sok a szaftja. Kb. 15 perc alatt megfő a harcsa.
- Kivesszük a szeleteket, a visszamaradt szószt tejföllel és liszttel behabarjuk, majd ebbe visszahelyezzük a harcsát, egyet rottyan, és kész is.
Túrós csusza
- A tésztát kifőzzük al dente, összekeverjük némi tejföllel, belemorzsoljuk a túrót, összeforgatjuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 5683
- Feltöltés dátuma: 2014. december 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A fagyasztóban már egy ideje várakozott egy harcsa, eszembe jutott, és úgy döntöttem, halazzunk vacsorára :) Remélem nektek is tetszeni fog, és kipróbáljátok. Jó étvágyat kívánok hozzá :)