r
Nosalty Logó

Harcsaleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
java46
Harcsaleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

760
Kalória
68.4g
Fehérje
21.3g
Szénhidrátok
43.3g
Zsír
1220.4g
Víz
282.8g
Koleszterin
2.7g
Rost
6.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2823.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    273.7 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11295.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    3901 mg
  • Nátrium
    5683 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    4881.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5999 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 3041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 57 kcal

Elkészítés

  1. A harcsa darabjait (harcsafej, farka, uszonyai, a gerinc és a törzs keskeny része a farok előtt, és a filézett húsa) az összes fűszerrel és apróra vágott hagymával (a mustár kivételével) és a lecsöpögtetett szardellával a vízben feltesszük főni.
  2. Fél-vagyegy órán át hagyjuk főni, mert jobb, ha a csont íze is belefő.
  3. Azután a húsdarabokat egy nagy szűrőkanálra kiszedjük.
  4. Két villával a halhúst a csontoktól elválasztjuk. A hagymát és a zöldségdarabokat az apró halhússal szétmixeljük, visszaöntjük a halléhez. A lisztet egy kevés tejföllel elhabarjuk, a levest ezzel is sűrűsítjük.Felforraljuk, az elhabart maradék tejföllel és mustárral ízesítjük, majd az apróra vágotthúsdarabokat beléengedjük. pár perc alatt nagyon kis lángon összefőzzük
  5. Tetejére frissen őrölt fekete borsot szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Ha friss harcsát hoz a halász, a fejét, farkát, uszonyait és keskenyebb részét a farkánál, nem dobom el, de ez kevés ahhoz, hogy halászlét készítsek. Kitűnő levest lehet belőle készíteni.  Mivel nem mindig lehet szardellát kapni, ha nincs, akkor el is hagyom. Ha van, sokkal zamatosabb lesz a leves és emlékeztet a németek angolna-levesére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!