r
Nosalty Logó

Harcsaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
java46
Harcsaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2823.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    273.7 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11295.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    3901 mg
  • Nátrium
    5683 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    4881.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5999 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 3041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A harcsa darabjait (harcsafej, farka, uszonyai, a gerinc és a törzs keskeny része a farok előtt, és a filézett húsa) az összes fűszerrel és apróra vágott hagymával (a mustár kivételével) és a lecsöpögtetett szardellával a vízben feltesszük főni.
  2. Fél-vagyegy órán át hagyjuk főni, mert jobb, ha a csont íze is belefő.
  3. Azután a húsdarabokat egy nagy szűrőkanálra kiszedjük.
  4. Két villával a halhúst a csontoktól elválasztjuk. A hagymát és a zöldségdarabokat az apró halhússal szétmixeljük, visszaöntjük a halléhez. A lisztet egy kevés tejföllel elhabarjuk, a levest ezzel is sűrűsítjük.Felforraljuk, az elhabart maradék tejföllel és mustárral ízesítjük, majd az apróra vágotthúsdarabokat beléengedjük. pár perc alatt nagyon kis lángon összefőzzük
  5. Tetejére frissen őrölt fekete borsot szórunk.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7869
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 25.

Ajánló

Teljes fogásként is adhatjuk, ha egészben főtt, hámozott burgonyával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha friss harcsát hoz a halász, a fejét, farkát, uszonyait és keskenyebb részét a farkánál, nem dobom el, de ez kevés ahhoz, hogy halászlét készítsek. Kitűnő levest lehet belőle készíteni.  Mivel nem mindig lehet szardellát kapni, ha nincs, akkor el is hagyom. Ha van, sokkal zamatosabb lesz a leves és emlékeztet a németek angolna-levesére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...