Hannibal Lecter tortája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
83g tojás104 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
19 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Krém
-
38g banán21 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
10 kcal
-
0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Máz
-
25g marcipán116 kcal
-
13g marcipán58 kcal
-
1g szörp4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
682
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
660g tojás831 kcal
-
320g finomliszt1165 kcal
-
42g gyümölcscukor155 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Krém
-
300g banán171 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
21g gyümölcscukor77 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Máz
-
200g marcipán924 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
10g szörp30 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5447
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
30.7g tojás39 kcal
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
7 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Krém
-
14g banán8 kcal
-
11.6g mascarpone47 kcal
-
9.3g habtejszín27 kcal
-
4 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Máz
-
9.3g marcipán43 kcal
-
4.7g marcipán22 kcal
-
0.5g szörp1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
253
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 97.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 378 micro
Összesen
682
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.1 g
Zsír
-
Összesen 286.4 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3663.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 1663 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 550.2 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 777.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1493 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 522 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 1794 mg
-
Retinol - A vitamin: 1477 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3026 micro
Összesen
5447
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
12 db tojás
-
16 púpozott ek finomliszt
-
6 ek gyümölcscukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromhéj
Krém
-
2 közepes db banán
-
25 dkg mascarpone
-
200 ml habtejszín
-
3 ek gyümölcscukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag habfixáló
Máz
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
- A sárgáját és a cukrot robotgéppel fehéredésig verjük, majd belekeverjük a vaníliát és a citromhéjat is.
- A fehérjébe forgatjuk a a tojássárgáját, majd kanalanként beleforgatjuk a félfogós lisztet is.
- Hogy a formáját megadjuk, két nagyobb fém keverőtálat kikenünk vajjal, és kilisztezzük, ezekbe töltjük az egyenlő arányban kettéosztott tésztát.
- 160 fokos sütőben alul-felül sütésen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.
Krém
- Két közepes banánt, 25 dkg mascarponét, 3 ek. gyümölcscukrot, fél citrom levét és reszelt héját egy keverőtálban krémesre törünk.
- 2 dl hideg tejszínt felverünk habbá, majd beleteszünk egy csomag habfixálót, és még egy kicsit verjük vele a tejszínt, majd hozzákeverjük a banános krémhez.
- A tortákat kettészeljük, megkenjük krémmel, összetapasztjuk, majd ugyanígy járunk el a két félkör alakú tésztával is. Végül kívül is vékonyan bekenjük a maradék krémmel, hogy könnyen rátapadjon a marcipán massza.
- A "tésztalabdába" hosszában néhány metszést ejtünk, kis ék alakban kivágva belőle a tésztát, ami majd a tök barázdáját adja.
Máz
- A narancssárga marcipánt enyhén porcukrozott munkafelületen kinyújtjuk minél vékonyabbra, kb. 2-3 mm vékony hosszú téglalappá, és körbeburkoljuk vele a tökformát. A barázdákba is belesimítjuk, finoman körbetapasztjuk. Ahol felesleges, levágjuk egy ollóval, és a felületeket összesimítjuk.
- A fehér marcipánból vékony, hosszú rudakat sodrunk, és abból hajtogatjuk az agytekervényeket.
- Végül egy ecsettel az agy felszínét átkenjük piros színű szörppel.
- A szemeket, orrot, szájat vékony ecsettel fekete ételfestékkel festjük fel.
- Néhány óra hűtés jót tesz a tésztának és az ízeknek is fogyasztás előtt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25x12
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 657
- Feltöltés dátuma: 2016. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
A torta elkészítését a Halloween és természetesen a Hannibal című film híres és hátborzongató jelenete ihlette. Ketten készítettük férjemmel. Mikor a torta már pihent egy kicsit a hűtőben, megérkezett egy ismerősünk, akinek odaajándékoztuk a felét, mégpedig egy nagy késsel kettécsapva a közepén.