r
Nosalty Logó

"Hangyás" rudacska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
"Hangyás" rudacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 376 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197 g

Zsír

  • Összesen
    409.6 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18371.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    4672 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    903 mg
  • Foszfor
    3998 mg
  • Nátrium
    8319 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3063 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1681 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 7155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A hozzáadott tej mennyisége nagyban függ a liszt minőségétől (így ez lehet picivel kevesebb, ill. több is), a lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihentetni. A legjobb, ha egy egész éjszakán át ott marad, de ha nagyon sürgős, néhány órányi pihentetés után is süthetjük a rudacskákat.
  3. A pihentetett és szobahőmérsékletűre melegedett tésztát, több részletben, enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
  4. Késsel vagy derelyevágóval keskeny és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket megkenjük a tojás fehérjével és meghintjük szezámmaggal.
  5. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. (Közben néha ránézünk, nehogy megégjen.)
  6. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával. (A fenti mennyiségből kb. 4-5 gáztepsinyi rudacska lesz.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1315
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 173001
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 15.

Ajánló

Ha nem szeretnénk ekkora mennyiséget készíteni egyszerre, a tésztáját akkor is érdemes a fenti arányokkal csinálni, és lefagyasztani, mondjuk a felét. Néhány héten belül azonban a mélyhűtőben tárolt tésztát is használjuk fel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fotóra nézve nem nehéz kitalálni, honnan az elnevezés. A "nem lehet abbahagyni" kategóriájú ropogtatni való. A recept a Keresztmamámtól származik (karácsonykor, ebéd után, mindig kerül náluk mákos stangli az asztalra).

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...