"Hangyás" rudacska
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
33g rétesliszt121 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
15g tejföl29 kcal
-
8g tej5 kcal
-
21g sajt73 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
7g mák35 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
A tetejére
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
8g szezámmag48 kcal
Összesen
595
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
100g tej56 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g mák420 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
16g só0 kcal
A tetejére
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g szezámmag573 kcal
Összesen
7155
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
21.1g finomliszt77 kcal
-
21.1g rétesliszt77 kcal
-
13.2g margarin94 kcal
-
9.2g tejföl18 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
13.2g sajt46 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
4.2g mák22 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.8g só0 kcal
A tetejére
-
4.2g tojásfehérje2 kcal
-
5.3g szezámmag30 kcal
Összesen
376
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1530.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
595
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197 g
Zsír
-
Összesen 409.6 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 158 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 114 g
-
Koleszterin 845 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18371.2 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 398 mg
-
Kálcium 4672 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 903 mg
-
Foszfor 3998 mg
-
Nátrium 8319 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 675.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 478.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3204 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 548 mg
-
Retinol - A vitamin: 3063 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1681 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 589 micro
Összesen
7155
kcal
- 11% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg rétesliszt
-
25 dkg margarin
-
175 ml tejföl
-
1 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
0.5 csomag sütőpor
-
4 kk só
A tetejére
-
2 db tojásfehérje
-
10 dkg szezámmag
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A hozzáadott tej mennyisége nagyban függ a liszt minőségétől (így ez lehet picivel kevesebb, ill. több is), a lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
- A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihentetni. A legjobb, ha egy egész éjszakán át ott marad, de ha nagyon sürgős, néhány órányi pihentetés után is süthetjük a rudacskákat.
- A pihentetett és szobahőmérsékletűre melegedett tésztát, több részletben, enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
- Késsel vagy derelyevágóval keskeny és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket megkenjük a tojás fehérjével és meghintjük szezámmaggal.
- Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. (Közben néha ránézünk, nehogy megégjen.)
- Ugyanígy járunk el a maradék tésztával. (A fenti mennyiségből kb. 4-5 gáztepsinyi rudacska lesz.)
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1315
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 173135
- Feltöltés dátuma: 2008. december 15.
Ajánló
Ha nem szeretnénk ekkora mennyiséget készíteni egyszerre, a tésztáját akkor is érdemes a fenti arányokkal csinálni, és lefagyasztani, mondjuk a felét. Néhány héten belül azonban a mélyhűtőben tárolt tésztát is használjuk fel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A fotóra nézve nem nehéz kitalálni, honnan az elnevezés. A "nem lehet abbahagyni" kategóriájú ropogtatni való. A recept a Keresztmamámtól származik (karácsonykor, ebéd után, mindig kerül náluk mákos stangli az asztalra).