adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g paradicsom45 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
75g zöldpaprika12 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
95
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g paradicsom180 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
382
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
75.5g paradicsom14 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
22.6g zöldpaprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
Összesen
30
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 295.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 265 micro
-
β-karotin 1251 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
95
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1180.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 337 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1062 micro
-
β-karotin 5002 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 2070 micro
Összesen
382
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1942 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
-
1 kg paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A jó érett paradicsomokat meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, húsát felkockázzuk.
- Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, felforrósítjuk és rádobjuk a paradicsomot.
- Sózzuk, majd beletörjük a fokhagymát. (Lehet reszelni is, mi szeretjük úgy is, ha kicsit nagyobb darabkák vannak benne.)
- Közben a gázon megégetjük a paprika héját, majd ha kihűlt, kézzel egyszerűen "letoljuk" a héját. Felkockázzuk.
- A paradicsomot addig főzzük, amíg pépessé nem fő, közben villával szétnyomkodjuk.
- Ha kész, belekeverjük a zöldpaprikát (ínyencek, illetve az erős gyomrúak méregerős chilivel készítik).
- Meglocsoljuk kevéske olívaolajjal.
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18160
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nyáron minden nap készítek ilyet, mikor érik a paradicsom. Hol egy kilóból, hol kevesebből, de sosem marad belőle. Ha mégis, hát akkor sem lesz az enyészeté, hiszen hidegen még finomabb is, mint frissen. Az arab konyha egyik jellegzetes esti csemegéje, arab kenyérrel, tortillával, pitával esszük. Természetesen fehér kenyérrel is finom. Ezt a receptet aztán továbbvittük oly módon, hogy mint vegetáriánus spagettiszószt használtuk, később bolondítottam cukkinivel, padlizsánnal. De azt hiszem, az már egy másik recept :)