Hamis vesevelő
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
Összesen
821
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
54
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 229.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1754.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 916.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 269 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 1002 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1489 micro
Összesen
821
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db karfiol
-
2 ek mangalica zsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
6 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 dl víz
-
1 kk majoranna
Elkészítés
- A hagymát kockára vágjuk, zsírban megfonnyasztjuk.
- Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 0,5 dl vízzel, és zsírjára sütjük.
- Hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt, és sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk, de a vizet párologtassuk el.
- A tojásokat elhabarva ráöntjük, és megsütjük. Felszeletelt paradicsommal tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 6511
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.
Ajánló
Gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Ez a recept a Bogrács kis receptes könyvből van Hamis vesevelő néven, ami elég régi kiadás, Balyó Mária és Pelle Józsefné a szerzők, 1970-es évből származik. A férjem egy garázsban talált erre a kis könyvecskére, amikor kinyitottam és belenéztem, borzasztóan megörültem. Dohos és büdös volt, így kint szellőzött legalább 2 hétig a balkonon. Kincsként őrzöm, imádom a régi, egyszerű recepteket. Kirántani vettem a karfiolt, de valahogy nem került rá sor, ma elkészítettem ezt a nagyon egyszerű, de annál finomabb ételt! Nekem valóban hasonlít a velőre. Salátával, finom puha kenyérrel kitűnő étel!