r
Nosalty Logó

Hamis Margit szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
jucus1981
Hamis Margit szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 949 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 5691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 949 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8512.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2436 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    3436 mg
  • Nátrium
    2163 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.1 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 5691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, margarint, porcukrot, 2 cs sütőport és a 3 tojás sárgáját összekeverjük annyi tejjel, hogy összeálljon a tészta. 3 cipót készítünk, 3 lapot nyújtunk belőle. Vajazott, lisztezett tepsiben 180 fokon előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsül.
  2. Krém: 2 dl tej, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek kakaópor 1/2 rumaroma. Ezt kikavarjuk. Az egyik lapot összetörjük és hozzáöntjük ezt a keveréket. 10 dkg porcukrot és 10 dkg margarint habosra keverjük, és robotgéppel jól összedolgozzuk a rumos keverékkel.
  3. A tésztát megtöltjük a krémmel, de óvatosan kell vele dolgozni, mert nagyon puha és törékeny. A tejszínhabot felverjük a habfixálóval és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládét is reszelhetünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4723
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis Margit szelet
jucus1981 12 recept

Nagyon szerettük a Margit tésztát mikor gyerekek voltunk. Úgy gondoltam, nosztalgiázom és megsütöm. De a dióról elfeledkeztem, és egy kis kreativitással jött ez a recept. Szerintem jobb, mint az eredeti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...