Hamis gesztenyepüré
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
- 16% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
A püréhez
Összesen
647
kcal
- 16% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
A püréhez
Összesen
2587
kcal
- 16% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
A püréhez
-
58.4g fehérbab194 kcal
-
29.2g porcukor113 kcal
-
10.2g dió67 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
377
kcal
- 16% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 922.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.1 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 12.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
647
kcal
- 16% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.1 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3688.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1043 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 921 mg
-
Foszfor 1520 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 456.4 g
-
Cukor 210 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1624 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
2587
kcal
- 16% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 7.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
A püréhez
-
200 g porcukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A püréhez
- A konzervbabot leszűrjük, alaposan átmossuk langyos víz alatt, hogy elvegyük a konzervíz nagy részét. Ezután aprítógépben nagyjából simára dolgozzuk. Átpasszírozzuk egy sűrű szitán, hogy megszabaduljunk a maradék héjdaraboktól is.
- A sima babmasszát elkeverjük a porcukorral, kakaóval, darált dióval, rumaromával. Lehűtjük, majd kis kelyhekben tálaljuk meggyel és tejszínhabbal.
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 2722
- Feltöltés dátuma: 2023. december 06.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
374 recept
A megfelelő ízesítéssel meglepően gesztenyepüré-szerű krémet készíthetünk konzervbabból. Talán még a legszakavatottab kóstolókat is átverheti... ki tudja?