r
Nosalty Logó

Hamis borsós tokány

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hamis borsós tokány
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

659
Kalória
41.5g
Fehérje
94.5g
Szénhidrátok
12g
Zsír
218.6g
Víz
91.3g
Koleszterin
10g
Rost
8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2480 micro
Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4252.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    2789 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    874.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9919 micro
Összesen 2636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. A húst alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd ízlés szerinti nagyságú kockákra vágjuk.
  2. A rizst megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni.
  3. Megvárjuk míg elkezd forrni, majd mérsékelve a lángot takarékra, készre főzzük.
  4. Közben a hagymát meghámozzuk, megmossuk és apróra vágjuk.
  5. Közepes méretű lábasban, a felhevített margarinon üvegesre pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a csirkehúst, ételízesítővel ízesítjük és addig pirítjuk, amíg az összes levét elfőtte.
  7. Belekeverjük a zöldborsót is. Megborsozzuk. Ha sótlannak érezzük, még tehetünk bele kevés sót vagy ételízesítőt.
  8. Feltönjük annyi vízzel, hogy kb. 1 cm magasságban ellepje.
  9. Addig főzzük, amíg legalább a levének a felét elfőtte és az is már egy picit besűrűsödött.
  10. A megfőtt barna rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

A hétköznapi főzésnél igyekszem azon elvet követni, hogy gyorsan és egyszerűen, de annál finomabbat. Ha ez előkészületeket is beleszámolom, akkor is mindössze 35-40 perc alatt laktató ételt tudok az asztalra "varázsolni". Régebben mindig tejfölös habarással készítettem ezt az ételt. Mígnem egyszer úgy jártam, hogy elfogyott a tejföl, ezért így "üresen" ettük meg. A férjemnek azóta is nagy kedvence, sokszor kéri, hogy ez legyen ebédre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

2 házi módszer, ami megmenti a hervadó vágott tulipánt

A tavasz érkeztével a nap is kisütött, egyre melegebb napokra virradunk, ami kéz a kézben jár a színes, illatos virágok sokaságával. A tulipánok különösen népszerűek, ha otthonunk díszítéséről van szó. Egy a baj velük: vágott virágként nagyon gyorsan kókadásnak indulnak.

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!