r
Nosalty Logó

Hamis borsós tokány

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hamis borsós tokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2480 micro
Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4252.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    2789 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9919 micro
Összesen 2636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd ízlés szerinti nagyságú kockákra vágjuk.
  2. A rizst megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni.
  3. Megvárjuk míg elkezd forrni, majd mérsékelve a lángot takarékra, készre főzzük.
  4. Közben a hagymát meghámozzuk, megmossuk és apróra vágjuk.
  5. Közepes méretű lábasban, a felhevített margarinon üvegesre pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a csirkehúst, ételízesítővel ízesítjük és addig pirítjuk, amíg az összes levét elfőtte.
  7. Belekeverjük a zöldborsót is. Megborsozzuk. Ha sótlannak érezzük, még tehetünk bele kevés sót vagy ételízesítőt.
  8. Feltönjük annyi vízzel, hogy kb. 1 cm magasságban ellepje.
  9. Addig főzzük, amíg legalább a levének a felét elfőtte és az is már egy picit besűrűsödött.
  10. A megfőtt barna rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 46659
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Ajánló

Frissen vásárolt zölborsóval még egy fokkal finomabb az íze. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki. Aki szeretné, tejfölös habarással még jobban besűrítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétköznapi főzésnél igyekszem azon elvet követni, hogy gyorsan és egyszerűen, de annál finomabbat. Ha ez előkészületeket is beleszámolom, akkor is mindössze 35-40 perc alatt laktató ételt tudok az asztalra "varázsolni". Régebben mindig tejfölös habarással készítettem ezt az ételt. Mígnem egyszer úgy jártam, hogy elfogyott a tejföl, ezért így "üresen" ettük meg. A férjemnek azóta is nagy kedvence, sokszor kéri, hogy ez legyen ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...