Hamis barnamártásban főtt csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
mártás
-
500g alaplé35 kcal
-
7 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
50g víz0 kcal
hús
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
hagyma
-
15g vaj108 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g cukor58 kcal
Összesen
1271
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
mártás
-
1000g alaplé70 kcal
-
13 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
100g víz0 kcal
hús
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
hagyma
-
30g vaj215 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
2542
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
mártás
-
51.1g alaplé4 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
5.1g víz0 kcal
hús
-
20.4g csirkemellfilé25 kcal
-
8.7g napraforgó olaj77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
hagyma
-
1.5g vaj11 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
Összesen
131
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 102.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2403.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 1757 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 284.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
1271
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 95.2 g
Zsír
-
Összesen 205.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4806.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 952 mg
-
Nátrium 3514 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 568.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
2542
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 235 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
mártás
-
1 l alaplé
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 ek mustár
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 dl víz
hús
-
40 dkg csirkemellfilé
-
2 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
hagyma
-
3 dkg vaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 dkg cukor
Elkészítés
mártás
- A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, és alaposan bekenjük olajjal, sóval és fűszerekkel (amit én használtam: kakukkfű, petrezselyem, kömény, pirospaprika, bors).
- Forróra hevített, magas falú serpenyőben alaposan körbepirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon (ha kell kipótolva) lepirítjuk a paradicsompürét és mustárt is, majd felöntjük az előzőleg elkészített alaplével.
- Hagyjuk jól befőni. Majd kevés vízben csomómentesen elkeverünk 2 csapott ek lisztet, és ezzel sűrítjük be teljesen a mártást.
- A félretett csirkét beledobjuk, és összeforraljuk, ügyelve, hogy ne száradjon ki a hús.
- Ízlés szerinti körettel és vajon karamellizált hagymával tálaljuk, kevés friss zöldfűszerrel megszórva. Olyan, hogy megszólal! :-)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 5443
- Feltöltés dátuma: 2016. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
A tésztaleves receptemnél már említett zöldségmaradványokból, csontokból készülő alaplé tökéletes ehhez a recepthez is.