Hamburgerzsemle Tündér konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)
-
100g finomliszt364 kcal
-
33g tej19 kcal
-
40g joghurt24 kcal
-
23g napraforgó olaj200 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
18g tojás23 kcal
A szóráshoz
-
2g szezámmag13 kcal
Összesen
676
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g tej56 kcal
-
120g joghurt73 kcal
-
68g napraforgó olaj601 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
7g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
A szóráshoz
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
2030
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)
-
42.9g finomliszt156 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
17.2g joghurt10 kcal
-
9.7g napraforgó olaj86 kcal
-
2.9g élesztő3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
A szóráshoz
-
1g szezámmag6 kcal
Összesen
290
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1570.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 1019 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
676
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 85.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4712.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 843 mg
-
Nátrium 3058 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 192.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
2030
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)
A szóráshoz
Elkészítés
A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)
- A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 2-3 percig pihentetjük.
- A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a sütőport.
- Az élesztős tejhez keverjük a joghurtot és az olajat, majd a liszthez öntjük.
- A tojást felverjük, keveset kivéve belőle a zsemlék kenéséhez, a többit a liszthez öntjük, majd bedagasztjuk a tésztát. Ezt követően kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát hat egyenlő részre osztjuk, átgyúrjuk és zsemléket formálunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy kellő távolságot hagyjunk a zsemlék között. Langyos helyen további 20-25 percig kelesztjük, majd átkenjük a maradék felvert tojással és megszórjuk pirított szezámmaggal.
- 180 fokra melegített sütőben kb.25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 570
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 176
- Össznézettség: 176405
- Feltöltés dátuma: 2012. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Létezik egy kelt tészta, amely az első számú kedvencem. Ez a tészta nem más mint az acma, a török zsemle tésztája. Olyan, mint az a bizonyos mesebeli Pom Pom, bámulatosan tudja változtatni az alakját, formáját. Apróbb módosításokkal készítettem már belőle pl. húsvéti fonott kalácsokat, édes fonott kalácsokat, perecet, buktákat, medvehagymás csigát stb. Számomra nem is volt kérdés, hogy a hamburgerzsemlét is ebből a tésztából fogom készíteni. A zsemlék tetejére pirított szezámmag került.