r
Nosalty Logó

Hámán táska szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Hámán táska szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    294.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 5506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lágy vajat, a porcukrot és a mandulát összedolgozzuk pár gyors keveréssel.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kikapart magjait, a sót, és keverünk rajta még egyet.
  3. Mehet mellé a szitált liszt - gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle tésztát, és tekerjük fóliába. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
  4. Ha letelt az idő, lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd egy fánkszaggatóval szaggassunk belőle köröket. Mindegyik közepébe mehet egy púpozott teáskanál szilvalekvár, majd három pontot megragadva csippentsük össze erősen a tésztát, nehogy sütés közben kinyíljanak.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, majd mérsékeljük a lángot 160 fokra, és süssük további 10 percig. Akkor vegyük ki, amikor a tészta még picit lágy - szobahőmérsékleten, 5 perc alatt eléri a kellő, omlós állagot.
  6. Szórjuk meg porcukorral, és fogyasszuk langyosan.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12634
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 13.

Ajánló

Nem csak lekvárral, de dió vagy mákkrémmel is tölthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus purimi édesség, de ez senkit ne tartson vissza attól, hogy akár most nekiessen...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...