adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
167g lazac212 kcal
-
83g burgonya48 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
262
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g lazac1270 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
14g kapor6 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1573
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
28.3g lazac36 kcal
-
14.1g burgonya8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g kapor0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
56.6g víz0 kcal
Összesen
44
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 513.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 725 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
262
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 213.8 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4682.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2846 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 3082.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 4350 micro
-
K vitamin: 381 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 994 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1285 micro
Összesen
1573
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 87.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 szál kapor
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 l víz
Elkészítés
- Az egész lazacot kifilézzük, és levágjuk a fejét, a farkát (uszonyokat).
- A fejből, ha az is belekerül kiszedjük a szemeket, és a kopoltyút, a farokról levágjuk a szálkás részt. A filézéskor a gerinc körül is marad sok használható halhús, valamint mindkét oldalon lévő halzsírban és omega 3-ban gazdag hasrész is a levesbe kerül, alapos tisztítás után.
- A halat felöntjük vízzel, kis ételízesítő fűszer, petrezselyem, kapor kerül mellé és felrakjuk főni, első forrás után megy bele a burgonya, miután megpuhul, kész a leves. Ilyenkor leszűrjük, külön szedjük a halat, a burgonyát és a levet. Átnézzük az esetleges szálkák miatt, főleg, ha gyerek is eszi.
- Friss kaporral szórva (ízlés szerint tejföllel ízesítve) tálalható.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3523
- Feltöltés dátuma: 2012. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerű, gyors, finom, egészséges a maximális anyagfelhasználás jegyében. Északi nemzetekre jellemző étel, orosz, skandináv...