Halászlé Zoly konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
375g ponty286 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g só0 kcal
-
750g víz0 kcal
Az ízesítéshez
-
3 kcal
-
35 kcal
Összesen
343
kcal
- 4% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
1500g ponty1143 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Az ízesítéshez
-
11 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1373
kcal
- 4% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
31.3g ponty24 kcal
-
2.1g paprika0 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
62.6g víz0 kcal
Az ízesítéshez
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
28
kcal
- 4% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1339.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 952 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 974.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 2223 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
343
kcal
- 4% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.4 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5357.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 3809 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 3899.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 8892 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 601 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 1219 micro
-
β-crypt 253 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1044 micro
Összesen
1373
kcal
- 4% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
28
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
3 l víz
Az ízesítéshez
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A leveshez
- A halat már hetekkel korábban megvesszük, megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. A hal mennyisége lehet több, attól függ, ki hogy szereti.
- Felrakunk egy kb. 5 l-es lábosba3-4 liter vizet, a nagy fej hagymát felkockázzuk apróra, és beletesszük a vízbe, majd a hal fejét, farkát, és azokat a szeleteket, amik kevésbé szépek. Minél több a hal benne, annál sűrűbb lesz a lé.
- Sózzuk meg enyhén a levet, tegyünk bele 1 db egész szárított piros paprikát, ha szeretjük benne is hagyhatjuk a halászlében.(Én kivettem, mert senki nem fogyasztja el.)Kb. 30 percig kell főzni.
- Ha megfőtt a hal, fogunk egy másik edényt, és levesszűrőn kanállalátpasszírozzuk a halat, a hagymát és a levet. Többször át lehet szűrni a levet, hogy kevesebb legyen a szálka, ami átmegy, én leturmixoltam a levet.
- Beletesszük a hal szeleteket, a hal tejet, és kb. 10 percig főzzük. Olajon pirospaprikát feloldjuk, és a léhez adjuk,felforraljuk, kóstolgatjuk, ha szükséges, sót és pirosparikat adunk hozzá.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 23427
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Éveken át apósom, majd a szüleim készítették a halászlét. Ebben az évben úgy alakult, hogy nem volt, aki megfőzze az Ünnepi halászlét, így maradt, hogy én csinálom, ez volt életem első halászleve. Persze az évek során többször is segédkeztem a halászlé készítésnél, de egyedül még sosem csináltam. A szüleimmel persze konzultáltam telefonon, még az elkészítés előtti percekben is, és fergetegesen jól sikerült. A feleségem a legnagyobb kritikusom halászlé ügyben, és neki is nagyon ízlett. Mindenkinek ajánlom az elkészítését.