Halászlé ahogy sirGalahad készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
sirGalahad
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g vöröshagyma46 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
500g ponty381 kcal
-
5g paprika1 kcal
-
200g hal alaplé14 kcal
-
3 kcal
Összesen
454
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2000g ponty1524 kcal
-
20g paprika3 kcal
-
800g hal alaplé56 kcal
-
12 kcal
Összesen
1811
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
2.8g tv-paprika0 kcal
-
2.8g paradicsom1 kcal
-
56g ponty43 kcal
-
0.6g paprika0 kcal
-
22.4g hal alaplé2 kcal
-
1.5g hegyes erős paprika0 kcal
Összesen
51
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.4 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2396.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 1292 mg
-
Nátrium 795 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 387.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 2964 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
454
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221.4 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 792 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9585.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 5170 mg
-
Nátrium 3180 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1548.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 11856 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 823 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 740 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 477 micro
Összesen
1811
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 332 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 72 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg vöröshagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
2 kg ponty
-
2 dkg paprika
-
8 dl hal alaplé
-
1 közepes db hegyes erős paprika
Elkészítés
- Előkészületek: Az egész pontyot kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyektől, levágjuk fejét, farkát, uszonyait, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, a paradicsomot kettőbe.
- Elkészítjük az alaplét: a halfejet, farkat, uszonyokat, a vöröshagymát, a tv paprikát, a hegyes erős paprikát (ízlés szerint) és a paradicsomot egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi halászlét szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángok kb. két óra alatt átfőzzük az egészet. Akkor jó, amikor már a hal alkatrészek teljesen szétesnek.
- Az elkészült alaplevet átszűrjük, a visszamaradt anyagokat pedig apró lyukú szitán átpasszírozzuk a már kész alaplébe.
- Beletesszük a pirospaprikát, forrásig hevítjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot, és óvatosan belecsúsztatjuk a halszeleteket, majd 8-10 perc alatt készre főzzük. Ilyenkor már TILOS keverni, nehogy összetörjön a halhús.
- Friss, fehér házikenyérrel, csípős paprikával forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 13151
- Feltöltés dátuma: 2014. január 03.
Ajánló
Az év bármely szakában élvezettel fogyasztható tradicionális étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sirGalahad
10 recept
Halászlét mindenki tud főzni, mindenkinek megvan a maga receptje, részemről így tanultam, így csinálom, így szeretem! Nem fogok vitatkozni senkivel, hogy ez halászlé vagy hallé -meg mivel nem a Tisza/Duna/Balaton vizéből főztem, így tudom, hogy nem is lehet autentikus, tehát- mindenki úgy gondol rá, ahogy akar...