r
Nosalty Logó

Halas tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
LilaPadlizsán
Halas tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

szósz

tészta

Összesen 815 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

szósz

tészta

Összesen 3258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

szósz

tészta

Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1503.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 815 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6014.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2223 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1292 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 3258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

szósz

tészta

Elkészítés

szósz

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a tonhalkonzervet és a zúzott fokhagymát, a lecsepegtetett csemegekukoricát és a felszeletelt csiperkegombát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott, friss oregánóleveleket (vagy a szárított változatát), a masszát néhány percig közepes lángon kevergetjük.
  3. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és a karikákra vágott olívabogyókat, az egészet összelottyantjuk.
  4. Az elkészült tésztát és masszát összekeverjük, tűzálló edénybe tesszük, a tetejére nagy lyukú reszelőn reszeljük a sajtot.
  5. Forró sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a tetején a sajt meg nem pirul.
  6. Magában vagy zöldsalátával tálaljuk.

tészta

  1. A választott tésztát a tasakon jelzett módon elkészítjük sós, olívaolajos vízben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3548
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
LilaPadlizsán 6 recept

Gyorsan elkészül, laktató és mutatós. 

Hozzávalók

szósz

tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...