Halas kelkáposzta batyu tejszínes lilahagymával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A batyuhoz
-
200g kelkáposzta levél54 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g hal72 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
8g rozsliszt26 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
A tejszínes hagymához
-
90g lilahagyma33 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
Összesen
529
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A batyuhoz
-
800g kelkáposzta levél216 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g hal288 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
30g rozsliszt105 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
A tejszínes hagymához
-
360g lilahagyma131 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
Összesen
2111
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A batyuhoz
-
30.7g kelkáposzta levél8 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.2g hal11 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
6.1g sárgarépa2 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
-
1.1g rozsliszt4 kcal
-
6.7g tejföl13 kcal
-
3.8g fehérbor3 kcal
-
1.9g trappista sajt7 kcal
A tejszínes hagymához
-
13.8g lilahagyma5 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g főzőtejszín5 kcal
Összesen
81
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 480.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 534 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 4171 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
529
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 114.5 g
Zsír
-
Összesen 112.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4581.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1161 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 1664 mg
-
Nátrium 1101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.8 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1922.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2138 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 311 mg
-
D vitamin: 424 micro
-
K vitamin: 586 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 918 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 541 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 16683 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1320 micro
Összesen
2111
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 190 micro
-
β-karotin 639 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
A batyuhoz
-
16 közepes db kelkáposzta levél
-
só ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 közepes db sárgarépa
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 ek zsemlemorzsa
-
5 dkg trappista sajt
A tejszínes hagymához
-
4 közepes db lilahagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
A batyuhoz
- A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, majd forrásban lévő, sós vízbe tesszük. 3-4 percig főzzük, majd leöntjük a főzővizet, és hagyjuk kihűlni, száradni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk. A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.
- A halat (ha fagyasztott) felengedjük, 1 cm-es kockára vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
- A sárgarépát apró kockára vágjuk, és 2 ek olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is beleöntjük, és fehéredésig pirítjuk.
- Ha kész, egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel, 1 ek tejföllel. Ezután szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és 2 ek olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.
- A maradék tejfölt elosztjuk a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
- A nagyobb kockára vágott lilahagymát a maradék olajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x22
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1321
- Feltöltés dátuma: 2014. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A halból készíthető ételek sorát gazdagítom az alábbi recepttel. Hal és zöldség, egészséges párosítás.