r
Nosalty Logó

Halas kelkáposzta batyu tejszínes lilahagymával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ligeti Károly
Halas kelkáposzta batyu tejszínes lilahagymával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

529
Kalória
28.6g
Fehérje
40.9g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
480.6g
Víz
132.4g
Koleszterin
10.4g
Rost
15g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    480.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4171 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4581.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1922.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2138 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    424 micro
  • K vitamin:
    586 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    16683 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 2111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

A batyuhoz

  1. A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, majd forrásban lévő, sós vízbe tesszük. 3-4 percig főzzük, majd leöntjük a főzővizet, és hagyjuk kihűlni, száradni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk. A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.
  2. A halat (ha fagyasztott) felengedjük, 1 cm-es kockára vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
  3. A sárgarépát apró kockára vágjuk, és 2 ek olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is beleöntjük, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Ha kész, egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel, 1 ek tejföllel. Ezután szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és 2 ek olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.
  5. A maradék tejfölt elosztjuk a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  6. A nagyobb kockára vágott lilahagymát a maradék olajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22

A halból készíthető ételek sorát gazdagítom az alábbi recepttel. Hal és zöldség, egészséges párosítás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!