r
Nosalty Logó

Hajtogatott káposztás pogácsa braan konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
toroltfelhasznalo-8078
Hajtogatott káposztás pogácsa braan konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

1467
Kalória
22g
Fehérje
126.6g
Szénhidrátok
97.5g
Zsír
182.6g
Víz
90g
Koleszterin
8.4g
Rost
6.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 5865 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    390.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5551.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    3418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    730.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    669 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    1760 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 5865 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral és kevés liszttel megfuttatjuk.
  2. A káposztát lereszeljük, besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd az olaj felén megdinszteljük, miközben megszórjuk borssal.
  3. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a megfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk. (Ha szükséges, kevés tejet vagy tejfölt adunk hozzá.)
  4. Az összegyúrt tésztát lisztezett táblán vékonyra kinyújtjuk, kenőtoll segítségével a maradék olajjal megkenjük, majd a megdinsztelt, kihűlt káposztát egyenletesen elterítjük rajta.
  5. A tésztát szorosan felcsavarjuk (úgy, mint a bejglit), kissé megnyomkodjuk, majd három részre hajtjuk úgy, hogy az egyik rész alulra, a másik felülre kerüljön. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. (A nyújtást, a csavarást és a hajtogatást megismételhetjük.)
  6. A tésztát lisztezett táblán 3-4 cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  7. A pogácsákat egymástól kellő távolságra a kikent tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben, magas hőfokon megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Egy kolléganőmtől kaptam a receptet, azóta a család nagy kedvence.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kolbászos mini pogácsa

A pogácsából ezerfélét ismerünk, lehet burgonyás, hagymás, sajtos, tepertős, szalonnás, túrós vagy akár káposztás is. A méretük is variálható, kicsi-nagy-óriási. Nálunk most ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!