Hajtogatott almás rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
969
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3869
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1172.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 236.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 372 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
969
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 186.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4691 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 756 mg
-
Foszfor 2389 mg
-
Nátrium 1022 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.7 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 947.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1820 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 346 mg
-
Retinol - A vitamin: 1691 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1488 micro
-
β-crypt 108 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1593 micro
Összesen
3869
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejben feloldjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, sót, édeskét. A felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk a lisztes keveréket. Két részre osztjuk a tésztát.
- Lisztezett deszkán mindkettőt téglalappá nyújtjuk, kb. 3 mm vastagságúra. Hosszanti oldalaikat kb. 8 cm mélyen, 45 fokos szögben kétujjnyi távonként bevagdaljuk.
- A tészta közepét megszórjuk búzadarával, és ráhalmozzuk az almás tölteléket. Ehhez az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, levét kinyomkodjuk, 2-3 dkg margarinon megpároljuk, ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, és ha savanyú, akkor folyékony édesítőszerrel édesíthetünk rajta.
- Ha a tésztára halmoztuk a tölteléket, a tészta csíkocskáit felhajtjuk, egyet jobbról, egyet balról, míg a végére érünk.
- Tetejét felvert tojással megkenjük.
- Sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 33822
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Tanultam a hibából, ui. nem vettem két részre a tésztát, így alig fért a tepsire... De egy kis leleménnyel és kanyarral könnyen megoldódott a helyzet:-).