r
Nosalty Logó

Hajtogatott almás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hajtogatott almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 969 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 969 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4691 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1820 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 3869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben feloldjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, sót, édeskét. A felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk a lisztes keveréket. Két részre osztjuk a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán mindkettőt téglalappá nyújtjuk, kb. 3 mm vastagságúra. Hosszanti oldalaikat kb. 8 cm mélyen, 45 fokos szögben kétujjnyi távonként bevagdaljuk.
  4. A tészta közepét megszórjuk búzadarával, és ráhalmozzuk az almás tölteléket. Ehhez az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, levét kinyomkodjuk, 2-3 dkg margarinon megpároljuk, ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, és ha savanyú, akkor folyékony édesítőszerrel édesíthetünk rajta.
  5. Ha a tésztára halmoztuk a tölteléket, a tészta csíkocskáit felhajtjuk, egyet jobbról, egyet balról, míg a végére érünk.
  6. Tetejét felvert tojással megkenjük.
  7. Sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 33822
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tanultam a hibából, ui. nem vettem két részre a tésztát, így alig fért a tepsire... De egy kis leleménnyel és kanyarral könnyen megoldódott a helyzet:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...