Hajdinafasírt zöldségmártásban
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
A hajdinafasírthoz
-
50g hajdina172 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
A zöldségmártáshoz
-
80g zeller29 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g karalábé18 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
383
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
A hajdinafasírthoz
-
100g hajdina343 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
A zöldségmártáshoz
-
160g zeller58 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
765
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
A hajdinafasírthoz
-
9.9g hajdina34 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
A zöldségmártáshoz
-
15.9g zeller6 kcal
-
15.9g sárgarépa6 kcal
-
17.8g karalábé4 kcal
-
9.9g póréhagyma3 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
19.8g víz0 kcal
Összesen
78
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 975.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 335.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 660 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2479 micro
-
β-karotin 6224 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2877 micro
-
Lut-zea 723 micro
Összesen
383
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1950.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 785 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 670.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1321 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 4957 micro
-
β-karotin 12448 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5754 micro
-
Lut-zea 1446 micro
Összesen
765
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 491 micro
-
β-karotin 1234 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 570 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
A hajdinafasírthoz
-
10 dkg hajdina
-
1 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A zöldségmártáshoz
-
1 kis db zeller
-
2 db sárgarépa
-
1 kis db karalábé
-
0.5 db póréhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
bazsalikom ízlés szerint
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál csípős paprikakrém
-
2 dl víz
Elkészítés
A hajdinafasírthoz
- A hajdinát 3-szoros mennyiségű enyhén sós vízben, lassú tűzön megfőzzük. Ha már csak kevés leve van, akkor levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
- A megtisztított zellergumót, répákat, karalébét felkockázzuk.
- A póréhagymát felkarikázzuk, és egy evőkanálnyi olíván megfuttatjuk. Hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát.
- Belekeverjük a paradicsompürét, kb. 2 dl vízzel felhúzzuk.
- Fűszerezzük bazsalikommal, borssal, erőspistával, ízesítjük sóval, és ha a paradicsom nagyon savanykássá tette, akkor cukrot is adhatunk hozzá vagy édesítőszert.
- Beletesszük a darabolt zöldségeket, a levet annyira kiegészítjük, hogy épp ne lepje el. Fedő alatt puhára főzzük.
- A kihűlt hajdinához adjuk az apróra vágott petrezselymet ízlés szerint, borsot, sót, bazsalikomot.
- Hozzáütjük a tojást, és annyi lisztet vagy morzsát keverünk bele, hogy formázható legyen.
- 12 db gombócot formázunk, ellapítjuk kissé, és kevéske olíván serpenyőben megsütjük.
- A megpuhult zöldségeket botmixerrel pürésítjük. (Én szeretem, ha maradnak benne nagyobb darabok, így csak a felét pürésítettem.)
- A fasírtok mellé kanalazzuk, és forrón kínáljuk.
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 30833
- Feltöltés dátuma: 2011. március 30.
Ajánló
Más zöldségekkel is elkészíthető, lecsósan, gombásan, babbal, kukoricával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon népszerű lett nálam a hajdina, és próbálkozom mindenféle finomságot készíteni belőle. Nagyböjt idején változatossá teszi étkezéseinket . Ez egy nagyszerű rostdús étel, laktató és egészséges.