r
Nosalty Logó

Hajdinafasírt zöldségmártásban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hajdinafasírt zöldségmártásban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hajdinafasírthoz

A zöldségmártáshoz

383
Kalória
14.8g
Fehérje
66.3g
Szénhidrátok
9.1g
Zsír
335.1g
Víz
90g
Koleszterin
11.9g
Rost
9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A hajdinafasírthoz

A zöldségmártáshoz

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A hajdinafasírthoz

A zöldségmártáshoz

Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A hajdinafasírthoz

A zöldségmártáshoz

Összesen 78 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    335.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6224 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2877 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    670.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4957 micro
  • β-karotin
    12448 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    1446 micro
Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    491 micro
  • β-karotin
    1234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    570 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

A hajdinafasírthoz

  1. A hajdinát 3-szoros mennyiségű enyhén sós vízben, lassú tűzön megfőzzük. Ha már csak kevés leve van, akkor levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A megtisztított zellergumót, répákat, karalébét felkockázzuk.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk, és egy evőkanálnyi olíván megfuttatjuk. Hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát.
  4. Belekeverjük a paradicsompürét, kb. 2 dl vízzel felhúzzuk.
  5. Fűszerezzük bazsalikommal, borssal, erőspistával, ízesítjük sóval, és ha a paradicsom nagyon savanykássá tette, akkor cukrot is adhatunk hozzá vagy édesítőszert.
  6. Beletesszük a darabolt zöldségeket, a levet annyira kiegészítjük, hogy épp ne lepje el. Fedő alatt puhára főzzük.
  7. A kihűlt hajdinához adjuk az apróra vágott petrezselymet ízlés szerint, borsot, sót, bazsalikomot.
  8. Hozzáütjük a tojást, és annyi lisztet vagy morzsát keverünk bele, hogy formázható legyen.
  9. 12 db gombócot formázunk, ellapítjuk kissé, és kevéske olíván serpenyőben megsütjük.
  10. A megpuhult zöldségeket botmixerrel pürésítjük. (Én szeretem, ha maradnak benne nagyobb darabok, így csak a felét pürésítettem.)
  11. A fasírtok mellé kanalazzuk, és forrón kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Nagyon népszerű lett nálam a hajdina, és próbálkozom mindenféle finomságot készíteni belőle. Nagyböjt idején változatossá teszi étkezéseinket . Ez egy nagyszerű rostdús étel, laktató és egészséges.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!