r
Nosalty Logó

Hagyományos Kati szelet

1,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Hagyományos Kati szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és az összeállításhoz

634
Kalória
9.2g
Fehérje
80.8g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
31.8g
Víz
134.4g
Koleszterin
2.7g
Rost
38.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és az összeállításhoz

Összesen 634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és az összeállításhoz

Összesen 7592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és az összeállításhoz

Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    374.2 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3306.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    969.4 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    382.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2315 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 7592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 370 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalóból egységes masszát gyúrunk (ha nagyon száraz lenne, adjunk még hozzá tejfölt), majd a tésztát három egyenlő részre részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és előkészítünk egy gáztepsit.
  2. A tésztagombócokat egészen vékonyra nyújtjuk (nagyjából akkorák lesznek a lapok, mint a tepsi), majd sütőpapíron, egyesével, 10 perc alatt készre sütjük őket. Az egyik lapot még elegen egészen finomra morzsoljuk, ez majd a töltelékbe kerül. A másik két tészta széleit szintén melegen levágjuk, hogy ugyanakkora lapokat kapjunk (amikor kihűl, könnyebben törik).

A töltelékhez és az összeállításhoz

  1. Az összemorzsolt tésztalapot elkeverjük a tejjel és az aromákkal. Közben a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd ha már lágy és habos, belekeverjük a kakaóport, lekvárt és a tejes tésztamasszát.
  2. Az így kapott tölteléket rákenjük az egyik tésztalapra, majd ráhelyezzük a másikat.
  3. Egy lábasban vizet forralunk, majd ráteszünk egy tálat: ebbe öntjük a tojásfehérjéket és a cukrot. Kézi mixerrel elkezdjük verni alacsony fokozaton, amíg könnyen kenhető, fényes habot nem kapunk (nagyjából 5-7 perc). A habot rákenjük a sütemény tetejére, majd az egészet betesszük a hűtőbe egy éjszakára puhulni. Akár több időt is adhatunk neki (de azért tartsuk észben, hogy a tetején tojáshab van!).
  4. A kész süteményt kivesszük a hűtőből, hagyjuk egy kicsit felengedni, majd szeletelve tálaljuk. A tetején lévő habot enyhén megpiríthatjuk karamellizáló pisztollyal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyobb ünnepek, családi összejövetelek elmaradhatatlan megédesítője a retro Kati szelet. Hogy pontosan ki lehet a szóban forgó Kati, azt bizony homály fedi, az utókornak már csak a csokikrémes, habos szelet maradt, amit újra és újra elkészíthetünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!