Hagyományos Kati szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A töltelékhez és az összeállításhoz
-
18g tej10 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
28 kcal
-
8 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
13g cukor48 kcal
Összesen
634
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
90g sertészsír812 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A töltelékhez és az összeállításhoz
-
220g tej123 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
91 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
7592
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
4.4g sertészsír40 kcal
-
4.4g vaj31 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
A töltelékhez és az összeállításhoz
-
10.7g tej6 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
5.8g sárgabaracklekvár16 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
9.7g vaj70 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
7.8g tojásfehérje4 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
Összesen
370
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
634
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 110.9 g
Zsír
-
Összesen 374.2 g
-
Telített zsírsav 202 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3306.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 296 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1416 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 969.4 g
-
Cukor 462 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 382.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2363 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 266 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 848 mg
-
Retinol - A vitamin: 2315 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
7592
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
370
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
600 g finomliszt
-
1 csipet só
-
120 g porcukor
-
90 g sertészsír
-
90 g vaj
-
4 db tojássárgája
-
3 ek tejföl
A töltelékhez és az összeállításhoz
-
220 ml tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 csepp rumaroma
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
200 g vaj
-
120 g porcukor
-
4 db tojásfehérje
-
150 g cukor
Elkészítés
A tésztához
- Az összes hozzávalóból egységes masszát gyúrunk (ha nagyon száraz lenne, adjunk még hozzá tejfölt), majd a tésztát három egyenlő részre részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és előkészítünk egy gáztepsit.
- A tésztagombócokat egészen vékonyra nyújtjuk (nagyjából akkorák lesznek a lapok, mint a tepsi), majd sütőpapíron, egyesével, 10 perc alatt készre sütjük őket. Az egyik lapot még elegen egészen finomra morzsoljuk, ez majd a töltelékbe kerül. A másik két tészta széleit szintén melegen levágjuk, hogy ugyanakkora lapokat kapjunk (amikor kihűl, könnyebben törik).
A töltelékhez és az összeállításhoz
- Az összemorzsolt tésztalapot elkeverjük a tejjel és az aromákkal. Közben a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd ha már lágy és habos, belekeverjük a kakaóport, lekvárt és a tejes tésztamasszát.
- Az így kapott tölteléket rákenjük az egyik tésztalapra, majd ráhelyezzük a másikat.
- Egy lábasban vizet forralunk, majd ráteszünk egy tálat: ebbe öntjük a tojásfehérjéket és a cukrot. Kézi mixerrel elkezdjük verni alacsony fokozaton, amíg könnyen kenhető, fényes habot nem kapunk (nagyjából 5-7 perc). A habot rákenjük a sütemény tetejére, majd az egészet betesszük a hűtőbe egy éjszakára puhulni. Akár több időt is adhatunk neki (de azért tartsuk észben, hogy a tetején tojáshab van!).
- A kész süteményt kivesszük a hűtőből, hagyjuk egy kicsit felengedni, majd szeletelve tálaljuk. A tetején lévő habot enyhén megpiríthatjuk karamellizáló pisztollyal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 125
- Össznézettség: 24734
- Feltöltés dátuma: 2024. február 27.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Nagyobb ünnepek, családi összejövetelek elmaradhatatlan megédesítője a retro Kati szelet. Hogy pontosan ki lehet a szóban forgó Kati, azt bizony homály fedi, az utókornak már csak a csokikrémes, habos szelet maradt, amit újra és újra elkészíthetünk.