r
Nosalty Logó

Hagyományos Kati szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Hagyományos Kati szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és az összeállításhoz

Összesen 634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és az összeállításhoz

Összesen 7592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és az összeállításhoz

Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    374.2 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3306.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    969.4 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2315 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 7592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalóból egységes masszát gyúrunk (ha nagyon száraz lenne, adjunk még hozzá tejfölt), majd a tésztát három egyenlő részre részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és előkészítünk egy gáztepsit.
  2. A tésztagombócokat egészen vékonyra nyújtjuk (nagyjából akkorák lesznek a lapok, mint a tepsi), majd sütőpapíron, egyesével, 10 perc alatt készre sütjük őket. Az egyik lapot még elegen egészen finomra morzsoljuk, ez majd a töltelékbe kerül. A másik két tészta széleit szintén melegen levágjuk, hogy ugyanakkora lapokat kapjunk (amikor kihűl, könnyebben törik).

A töltelékhez és az összeállításhoz

  1. Az összemorzsolt tésztalapot elkeverjük a tejjel és az aromákkal. Közben a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd ha már lágy és habos, belekeverjük a kakaóport, lekvárt és a tejes tésztamasszát.
  2. Az így kapott tölteléket rákenjük az egyik tésztalapra, majd ráhelyezzük a másikat.
  3. Egy lábasban vizet forralunk, majd ráteszünk egy tálat: ebbe öntjük a tojásfehérjéket és a cukrot. Kézi mixerrel elkezdjük verni alacsony fokozaton, amíg könnyen kenhető, fényes habot nem kapunk (nagyjából 5-7 perc). A habot rákenjük a sütemény tetejére, majd az egészet betesszük a hűtőbe egy éjszakára puhulni. Akár több időt is adhatunk neki (de azért tartsuk észben, hogy a tetején tojáshab van!).
  4. A kész süteményt kivesszük a hűtőből, hagyjuk egy kicsit felengedni, majd szeletelve tálaljuk. A tetején lévő habot enyhén megpiríthatjuk karamellizáló pisztollyal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 24734
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 27.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Hagyományos Kati szelet
Lakos Benedek 394 recept

Nagyobb ünnepek, családi összejövetelek elmaradhatatlan megédesítője a retro Kati szelet. Hogy pontosan ki lehet a szóban forgó Kati, azt bizony homály fedi, az utókornak már csak a csokikrémes, habos szelet maradt, amit újra és újra elkészíthetünk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...