Hagymás sült csirkemáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
331
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
661
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1224.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 260.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 8243 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1486 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 8225 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
331
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.5 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2448.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 1534 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 520.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 16486 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2973 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
661
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 2343 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 28 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A májról leválasztjuk a szívet, és megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, alaposan folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük.
- Kevés kacsazsíron egy jókora vöröshagymát félfőre (félbe vágás után felszeleteljük) vágva megpirítunk.
- Hozzáadjuk a májat, és elkezdjük pirítani közepes tűzön, miközben hozzáadjuk a borsot (tetszőleges mennyiségben), a majorannát, majd a kakukkfüvet. Így pirítjuk fedő nélkül 5-6 percig, végül megsózzuk, és elzárjuk a gázt.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 567
- Tegnapi nézettség: 200
- 7 napos nézettség: 1337
- Össznézettség: 554398
- Feltöltés dátuma: 2011. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ma a piacon járva beszereztem némi bőrös kacsahájat, amit kisütöttem. Lett finom tepertőm, zsírom és a lábas alján megmaradt tepertős zsír, amiben a friss májat ily módon elkészítettem.