r
Nosalty Logó

Hagymás sült csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Hagymás sült csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1486 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8225 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 331 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2448.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1534 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16486 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2973 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 661 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2343 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    28 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májról leválasztjuk a szívet, és megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, alaposan folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük.
  2. Kevés kacsazsíron egy jókora vöröshagymát félfőre (félbe vágás után felszeleteljük) vágva megpirítunk.
  3. Hozzáadjuk a májat, és elkezdjük pirítani közepes tűzön, miközben hozzáadjuk a borsot (tetszőleges mennyiségben), a majorannát, majd a kakukkfüvet. Így pirítjuk fedő nélkül 5-6 percig, végül megsózzuk, és elzárjuk a gázt.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 567
  • Tegnapi nézettség: 200
  • 7 napos nézettség: 1337
  • Össznézettség: 554398
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás sült csirkemáj
Évi néni 1830 recept

Ma a piacon járva beszereztem némi bőrös kacsahájat, amit kisütöttem. Lett finom tepertőm, zsírom és a lábas alján megmaradt tepertős zsír, amiben a friss májat ily módon elkészítettem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...