r
Nosalty Logó

Hagymás sajtleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Hagymás sajtleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5751.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    2208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    618 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    827 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5550 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 1668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágva a vajon üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, és kevergetve addig sütjük, amíg aranysárga nem lesz.
  2. A zöldséglevest és a tejet apránként beleöntjük, közben állandóan kevergetjük, nehogy összecsomósodjon. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és lefedve kis lángon 30 percig főzzük.
  3. Közben a finomra reszeljük a sajtot, a snidlinget vékony karikákra vágjuk, az újhagymát a világoszöld részével együtt vékonyra szeleteljük.
  4. A sajt 1/3-át a levesbe szórjuk, és kevergetve feloldjuk benne. A maradék sajtot a snidlinggel és az újhagymával összekeverjük, és előmelegített tányérokra rakjuk.
  5. A levest a tányérokba öntjük, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 61968
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

Megszórhatjuk pirított kenyérkockákkal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás sajtleves
Becsei Ágnes 100 recept

Egy régi receptkártyáról van ez a leves recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...