r
Nosalty Logó

Hagymás rakott csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Hagymás rakott csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    270 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2152 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1768.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 3811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, megsózzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl vizet, és fóliával letakarva 40 percig sütjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a füstölt szalonnát csíkokra szeleteljük.
  3. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük, és összekeverjük 1 dl tejföllel, majd olajjal kikent tepsibe tesszük.
  4. Betakarjuk a hagymaszeletek felével, ráhelyezzük a füstölt szalonnát, majd az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a megmaradt hagyma.
  5. A maradék tejföllel elkeverjük a tárkonyt, borsot, kevés sót, és az ételre locsoljuk.
  6. Tepsit lefedve 30 percre előmelegített, forró sütőbe tesszük, és sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10286
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás rakott csirkecomb
Salamon Csilla 1203 recept

Finom, tartalmas, laktató egytálétel.:) Nem kell megijedni a hagyma mennyiségétől, valóban ennyivel kell elkészíteni. De nyilván lehet kevesebbel is.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...