r
Nosalty Logó

Hagymás nudli Audrey-tól

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Audrey
Hagymás nudli Audrey-tól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

nudli

pirított hagyma

501
Kalória
12g
Fehérje
93.9g
Szénhidrátok
8.4g
Zsír
194g
Víz
7.1g
Koleszterin
6.7g
Rost
3.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

nudli

pirított hagyma

Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

nudli

pirított hagyma

Összesen 2007 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

nudli

pirított hagyma

Összesen 132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3736 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    2383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    776.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 2007 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

nudli

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük vagy ha van, akkor burgonyanyomóval átnyomjuk.
  2. Amikor kihűlt összedolgozzuk a liszttel, tojással és sóval. A liszt mennyisége függ attól, hogy mennyire lisztes a burgonya, ezért lehet több kell, mint 30 dkg, de arra ügyeljünk, hogy egy rugalmas, ne kemény tésztát gyúrjunk!
  3. Lisztezett deszkán hosszú kígyókat sodorjunk belőle, amiket vágjunk 2-3 cm-es darabokra.
  4. Közben vizet forralunk kevés sóval. Ha felforrt, beletesszük a nudlikat és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tetejére, majd leszűrjük, és összeforgatjuk a pirított hagymával.

pirított hagyma

  1. Míg a krumpli fő, addig a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, és a zsírban aranysárgára pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Zalából származom, és nálunk a családban a nudli is pirított hagymával készült, mint amit a dödöllére is teszünk. Mindkettő igazi szegények eledele. Gyermekkori kedvencem volt, és ma is rajongok érte. Nagymamám „pöcsmácsiknak” hívta, amin mindig nagyon sokat kuncogtunk. :) Főiskola után két hónapos szakmai gyakorlaton voltam Lengyelországban, nagyon megörültem, amikor felfedeztem, hogy náluk is van ilyen étel és hazait ehetek! Ők Kopetka-nak hívják, és nem hosszúkás, hanem négyszögletes volt, de ők is pirított hagymával vagy valahol pirított szalonnával ették, mint mi Zalában. Rengeteget ettem ott is, de mégsem sikerült megunnom. :) A tészta recept egyébként anyukámtól származik, ez a nudli, szilvás gombóc és barátfüle tészta receptünk, hiszen ugyanaz a tésztája mindegyiknek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!