Hagymás nudli Audrey-tól
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
nudli
-
250g burgonya144 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
2g só0 kcal
pirított hagyma
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
nudli
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g só0 kcal
pirított hagyma
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
nudli
-
66g burgonya38 kcal
-
19.8g finomliszt72 kcal
-
0.4g só0 kcal
pirított hagyma
-
11.9g vöröshagyma4 kcal
-
2g disznózsír18 kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 934 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 596 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 194 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3736 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 799 mg
-
Nátrium 2383 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 776.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
Elkészítés
nudli
- A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük vagy ha van, akkor burgonyanyomóval átnyomjuk.
- Amikor kihűlt összedolgozzuk a liszttel, tojással és sóval. A liszt mennyisége függ attól, hogy mennyire lisztes a burgonya, ezért lehet több kell, mint 30 dkg, de arra ügyeljünk, hogy egy rugalmas, ne kemény tésztát gyúrjunk!
- Lisztezett deszkán hosszú kígyókat sodorjunk belőle, amiket vágjunk 2-3 cm-es darabokra.
- Közben vizet forralunk kevés sóval. Ha felforrt, beletesszük a nudlikat és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tetejére, majd leszűrjük, és összeforgatjuk a pirított hagymával.
pirított hagyma
- Míg a krumpli fő, addig a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, és a zsírban aranysárgára pirítjuk.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12970
- Feltöltés dátuma: 2013. november 30.
Ajánló
Én imádom csak így hagymával, de pirított szalonnával tartalmasabbá lehet tenni, és tejföllel is meg lehet locsolni (ahogy párom szereti). Köretként is kiváló, Lengyelországban kolbász, hurka mellé káposztával ették a legtöbb helyen. Apukám arra esküszik, hogy vágott zsírban pirított hagymával az igazi ez és a dödölle is. Valóban sokkal finomabb, de sajnos ritkán kapok, és hogy egészségesebb legyen, újabban olívaolajjal vagy kókuszzsírral készítem inkább.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Zalából származom, és nálunk a családban a nudli is pirított hagymával készült, mint amit a dödöllére is teszünk. Mindkettő igazi szegények eledele. Gyermekkori kedvencem volt, és ma is rajongok érte. Nagymamám „pöcsmácsiknak” hívta, amin mindig nagyon sokat kuncogtunk. :) Főiskola után két hónapos szakmai gyakorlaton voltam Lengyelországban, nagyon megörültem, amikor felfedeztem, hogy náluk is van ilyen étel és hazait ehetek! Ők Kopetka-nak hívják, és nem hosszúkás, hanem négyszögletes volt, de ők is pirított hagymával vagy valahol pirított szalonnával ették, mint mi Zalában. Rengeteget ettem ott is, de mégsem sikerült megunnom. :) A tészta recept egyébként anyukámtól származik, ez a nudli, szilvás gombóc és barátfüle tészta receptünk, hiszen ugyanaz a tésztája mindegyiknek.