r
Nosalty Logó

Hagymás máj vajban párolt zöldségkörettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
gjucci
Hagymás máj vajban párolt zöldségkörettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A májhoz

A körethez

Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A májhoz

A körethez

Összesen 1108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A májhoz

A körethez

Összesen 99 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3309 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3212.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1828 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17846 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3101 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16544 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A körethez

Elkészítés

A májhoz

  1. Serpenyőben egy kevés zsíron vagy olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. A májat az eredeti méretének kb. harmadára daraboljuk, majd beletesszük a serpenyőbe. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát is. Azért nem a vöröshagymával egy időben pároljuk, mert így jobban kiérződik a fokhagyma később.
  3. Mehet rá a bors és az ételízesítő, a sót csak a vége felé tesszük rá.
  4. Ha esetleg nem engedne a máj elég levet, öntök rá egy pici vizet.
  5. Készre főzzük. Szerencsére a májat nem kell sokáig főzni, mert gyorsan kész.

A körethez

  1. Egy másik serpenyőben feltesszük a vajat olvadni, majd ráöntjük a zöldségkeveréket.
  2. Sózzuk, borsozzuk, szükség esetén öntünk alá egy ici-pici vizet, majd puhára pároljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5542
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 25.

Ajánló

A hercegnőburgonya ötletét Julitól vettem, nagyon jó recept, itt találjátok meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gjucci 2 recept

Imádom a mirelit zöldségkeverékeket, és ki kellet agyalnom az aznapi ebédet. Szerintem nagyon finom lett, laktató és egészséges!

Hozzávalók

A májhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...