Hagymás bab ahogy István mester készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
István mester
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
63g fejtett bab208 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
491 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors1 kcal
Összesen
731
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
250g fejtett bab833 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
300g kolozsvári szalonna1965 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g bors3 kcal
Összesen
2925
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
28.1g fejtett bab93 kcal
-
38.2g vöröshagyma14 kcal
-
33.7g kolozsvári szalonna221 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
Összesen
328
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 630 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 92.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
731
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81 g
Zsír
-
Összesen 211.3 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2519.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 1102 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 370.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1032 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
2925
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
328
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db vöröshagyma
-
30 dkg kolozsvári szalonna
-
2 teáskanál bazsalikom
-
1 kk bors
Elkészítés
- Az én receptem szárazbabból készült, ha valaki fejtett babot használ, akkor legalább 50 dkg használjon. A babot előző este beáztatjuk.
- A babot egy órán át főzzük a bazsalikommal és a borssal. A szalonnát lepirítjuk, és azután hozzáadjuk a hagymát. Ha a hagyma üvegesre pirult, akkor hozzáadjuk a megfőtt babot és annyit a főzővízből, hogy ellepje.
- Ha elfőtte az összes vizet, akkor el is készültünk.
- Jó étvágyat kívánok!
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 25946
- Feltöltés dátuma: 2013. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
István mester
49 recept
Ez egy igazán klassz étel!