Hagymakedvelők pitéje
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
23g finomliszt82 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
2g vaj13 kcal
A töltelékhez
-
25g póréhagyma7 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
23g snidling7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
35g újhagyma7 kcal
-
6g medvehagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
416
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
180g finomliszt655 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
4g só0 kcal
-
24g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
200g póréhagyma54 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
340g lilahagyma124 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
50g medvehagyma71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
3316
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
8g finomliszt29 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
A töltelékhez
-
8.9g póréhagyma2 kcal
-
15.1g vöröshagyma5 kcal
-
15.1g lilahagyma5 kcal
-
8g snidling2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
12.2g újhagyma2 kcal
-
2.2g medvehagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8.9g főzőtejszín12 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
4.4g sajt16 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
Összesen
145
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 767.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 170 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 867 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
416
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89 g
Zsír
-
Összesen 221.9 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6140 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1597 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 1536 mg
-
Nátrium 2521 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1360.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2507 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 794 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 615 micro
-
Kolin: 609 mg
-
Retinol - A vitamin: 1930 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6935 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4933 micro
Összesen
3316
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
18 dkg finomliszt
-
1 kk só
A töltelékhez
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 nagy fej lilahagyma
-
1 csokor snidling
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
-
3 db tojás
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és folpackba csomagolva egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
- A póréhagymát, lilahagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és karikákra szeleteljük. Amennyire tudjuk, gyűrűire szedjük.
- Először a póréhagymát és a vöröshagymát fonnyasztjuk meg a vaj és olívaolaj keverékén, majd kb. 5-6 perc után hozzáadjuk a lilahagymát is.
- Pár percig együtt pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott újhagymát és a felaprított metélőhagymát. Megszórjuk petrezselyemzölddel, fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Hagyjuk kihűlni.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy előre kivajazott piteforma alját kibéleljük vele. Kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve beleöntjük a hagymás tölteléket.
- A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajt felét. Sóval, borssal ízesítjük és a hagymás töltelékre öntjük.
- Rászórjuk a maradék sajtot, és visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt szép barnára nem pirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5581
- Feltöltés dátuma: 2012. május 03.
Ajánló
Friss zöld salátával tálaljuk, vagy sült húsi mellé is el tudom képzelni köretként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Aki szereti az intenzív hagymaízt, annak biztosan ízleni fog ez a pite. Természetesen kevesebb hagymafajtával is elkészíthetjük.