r
Nosalty Logó

Hagymakedvelők pitéje

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Hagymakedvelők pitéje
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6140 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1597 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    2521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2507 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6935 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4933 micro
Összesen 3316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és folpackba csomagolva egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A póréhagymát, lilahagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és karikákra szeleteljük. Amennyire tudjuk, gyűrűire szedjük.
  3. Először a póréhagymát és a vöröshagymát fonnyasztjuk meg a vaj és olívaolaj keverékén, majd kb. 5-6 perc után hozzáadjuk a lilahagymát is.
  4. Pár percig együtt pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott újhagymát és a felaprított metélőhagymát. Megszórjuk petrezselyemzölddel, fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Hagyjuk kihűlni.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy előre kivajazott piteforma alját kibéleljük vele. Kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve beleöntjük a hagymás tölteléket.
  6. A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajt felét. Sóval, borssal ízesítjük és a hagymás töltelékre öntjük.
  7. Rászórjuk a maradék sajtot, és visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt szép barnára nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5581
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Ajánló

Friss zöld salátával tálaljuk, vagy sült húsi mellé is el tudom képzelni köretként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymakedvelők pitéje
A kis gasztronauta 142 recept

Aki szereti az intenzív hagymaízt, annak biztosan ízleni fog ez a pite. Természetesen kevesebb hagymafajtával is elkészíthetjük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...