r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült baconös csirkefalatok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A kis gasztronauta
Hagymaágyon sült baconös csirkefalatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1550 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 775 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3764.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1550 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és nagyobb falatkákra daraboljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és baconbe tekerjük.
  3. A hagymákat meghámozzuk, és felnegyedeljük.
  4. Egy tűzálló tálat meglocsolunk olívaolajjal és a hagymával megágyazunk a csirkének, majd ráhelyezzük őket.
  5. Előmelegített sütőben először alufólia alatt, majd azt levéve róla készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5983
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymaágyon sült baconös csirkefalatok
A kis gasztronauta 142 recept

A csirkemellel óvatosan kell bánni, mert könnyű kiszárítani. A bacon és a hagyma zsiradék- illetve folyadéktartalma megakadályozza, és egy nagyon finom és gyorsan elkészíthető ételt kapunk. Petrezselymes burgonyapürével és salátával tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...