habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Almási Zsófia
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
A töltelékhez
-
13g vaj96 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
8g pudingpor29 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
33g szőlő22 kcal
A morzsához
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g vaj60 kcal
Összesen
1173
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
80g vaj574 kcal
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g szőlő132 kcal
A morzsához
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
7026
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
8.7g vaj63 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
A töltelékhez
-
3.5g vaj25 kcal
-
32.8g tehéntúró48 kcal
-
2g pudingpor7 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
4.4g habtejszín13 kcal
-
8.7g szőlő6 kcal
A morzsához
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
Összesen
308
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 61.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1254 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.8 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 453 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
1173
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.5 g
Zsír
-
Összesen 369.6 g
-
Telített zsírsav 222 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7524.2 g
-
Cink 1955 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 908 mg
-
Vas 1508 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 2299 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 76 mg
-
Mangán 63 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 749 g
-
Cukor 416 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 936.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2773 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 901 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 2717 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 674 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 911 micro
Összesen
7026
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.6 g
-
Cink 85 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 39 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
8 dkg vaj
-
75 dkg tehéntúró
-
20 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1 dl habtejszín
A morzsához
-
7.5 dkg finomliszt
-
5 dkg cukor
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral,a citrom héjával,a hideg vajjal és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
- A töltelékhez a vajat felolvasztjuk,a túrót alaposan áttörjük. A pudingport a cukorral, a tojásokkal és a tejszínnel simára keverjük, beledolgozzuk a vajat és a túrót. A szőlőt megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta 2/3 -át 24 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Kibéleljük egy ugyanekkora kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, és belefektetjük a tésztát. Villával többször megszúrkáljuk, és a sütőben 10 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt a maradék tésztából 3-4 cm széles, kb. 75 cm hosszú csíkot formázunk,ez lesz a torta pereme. Körben a tortaforma peremére nyomkodjuk, és a formában lévő sült tésztalappal jól összenyomkodjuk, hogy ne legyen rés köztük.
- A szőlő 2/3-át a túrókrémbe forgatjuk, és a masszát a tortaformába simítjuk.
- A szóráshoz a lisztet összedolgozzuk a fahéjjal, a cukorral, a vajjal; 2 tenyerünk közé vesszük, és tenyerünket összedörzsölve a tésztára morzsoljuk (de sajtreszelővel is ráreszelhetük, úgy sokkal könnyebb szerintem :P ).
- A sütőben 170'C-on további 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a tortaformából, tálra emeljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4929
- Feltöltés dátuma: 2011. március 17.
Ajánló
Díszítésként tehetünk rá kivit és mentalevelet. A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, és a torta szélére ragasztjuk, nyomkodjuk. A maradék szőlőt a tortára szórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Almási Zsófia
16 recept
Kicsit bonyolultnak tűnik, ám igen egyszerű elkészíteni, és megéri, mert nagyon finom. Nálunk másnapra nem lett belőle semmi ! :)