r
Nosalty Logó

habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Almási Zsófia
habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 1173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 7026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    369.6 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524.2 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    1508 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2717 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 7026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral,a citrom héjával,a hideg vajjal és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
  2. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk,a túrót alaposan áttörjük. A pudingport a cukorral, a tojásokkal és a tejszínnel simára keverjük, beledolgozzuk a vajat és a túrót. A szőlőt megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta 2/3 -át 24 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Kibéleljük egy ugyanekkora kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, és belefektetjük a tésztát. Villával többször megszúrkáljuk, és a sütőben 10 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. Ezalatt a maradék tésztából 3-4 cm széles, kb. 75 cm hosszú csíkot formázunk,ez lesz a torta pereme. Körben a tortaforma peremére nyomkodjuk, és a formában lévő sült tésztalappal jól összenyomkodjuk, hogy ne legyen rés köztük.
  5. A szőlő 2/3-át a túrókrémbe forgatjuk, és a masszát a tortaformába simítjuk.
  6. A szóráshoz a lisztet összedolgozzuk a fahéjjal, a cukorral, a vajjal; 2 tenyerünk közé vesszük, és tenyerünket összedörzsölve a tésztára morzsoljuk (de sajtreszelővel is ráreszelhetük, úgy sokkal könnyebb szerintem :P ).
  7. A sütőben 170'C-on további 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a tortaformából, tálra emeljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4929
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 17.

Ajánló

Díszítésként tehetünk rá kivit és mentalevelet. A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, és a torta szélére ragasztjuk, nyomkodjuk. A maradék szőlőt a tortára szórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

habSzőlős túrótorta 2. - vaníliás
Almási Zsófia 16 recept

Kicsit bonyolultnak tűnik, ám igen egyszerű elkészíteni, és megéri, mert nagyon finom. Nálunk másnapra nem lett belőle semmi ! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...