r
Nosalty Logó

Habos-tejfölös-gesztenyés kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Habos-tejfölös-gesztenyés kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Összesen 9490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    570.1 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4100 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    945.4 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2550 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 9490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A pudingot előírásszerűen megfőzzük a cukorral és a 9 dl tejjel. Félrerakjuk hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.
  2. A liszthez hozzáadjuk előbb a szódabikarbónát, a sót, a sütőport, összekeverjük. Utána elmorzsoljuk a margarint a lisztben, és mehet hozzá a többi hozzávaló, kivéve a kakaópor.
  3. Gyorsan összeállítjuk a tésztát, közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Félrerakjuk pihenni 30 percre.
  4. A tepsit (méret: sima gáztepsi) sütőpapírral kibéleljük.
  5. A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét kinyújtjuk, és belerakjuk a tepsibe. Ráöntjük a tejfölös-pudingos krém háromnegyed részét (úgy szemmértékre), a fennmaradt 1 negyed rész a gesztenyemasszához kell majd.
  6. A tészta másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, kinyújtjuk, és rárakjuk a krém tetejére. Villával megszurkáljuk, és előmelegített (180 fokos) sütőben készre sütjük.
  7. A szobahőmérsékletűre felengedett gesztenyemasszát egy tálba lereszeljük. A maradék tejfölös pudingot, a cukorral kihabosított margarint, a rumot, a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
  8. A kihűlt tésztára egyenletesen rásimítjuk a gesztenyekrémet.
  9. A hulalát kemény habbá verjük, rákenjük a gesztenyekrémre, és végül a habra rászitáljuk a kakaóport. Zseniális, jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 32340
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Régóta érlelődött bennem ennek a finom süteménynek a receptje, míg végre sikerült megalkotnom a nagy művet... Azóta a család egyik kedvenc süteménye, és én ennek nagyon örülök! Szeretném ajánlani mindenkinek, nem nehéz elkészíteni. A tejfölből és a cukorból lehet egy kicsit kevesebb vagy több! Nagyon finom, és több napig eláll. Másnap talán még finomabb, de azonnal is fogyasztható!

Hozzávalók

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...