Habos-tejfölös-gesztenyés kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi baba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
12 kcal
-
0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
Tejfölös krémhez
Gesztenyekrémhez
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
1g rum3 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
3 kcal
Habhoz
-
105 kcal
-
0 kcal
Összesen
793
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
18 kcal
Tejfölös krémhez
-
400g tejföl792 kcal
-
900g tej504 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
120g cukor464 kcal
Gesztenyekrémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
16g rum37 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Habhoz
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
0 kcal
Összesen
9490
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
14.4g finomliszt53 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
7.2g margarin52 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Tejfölös krémhez
-
11.5g tejföl23 kcal
-
26g tej15 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
Gesztenyekrémhez
-
7.2g gesztenyemassza13 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
4.3g margarin31 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Habhoz
-
14.4g növényi habtejszín36 kcal
-
0 kcal
Összesen
275
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
793
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 118 g
Zsír
-
Összesen 570.1 g
-
Telített zsírsav 229 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 186 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 110 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4100 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1600 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 1067 mg
-
Nátrium 990 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 945.4 g
-
Cukor 316 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 506.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3899 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 381 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 3682 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2550 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
9490
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
25 dkg margarin
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 db tojás
-
2 ek tejföl
-
1 csipet só
-
1 csipet sütőpor
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Tejfölös krémhez
-
400 g tejföl
-
9 dl tej
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
6 púpozott ek cukor
Gesztenyekrémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
2 ek rum
-
15 dkg margarin
-
2 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Habhoz
-
500 ml növényi habtejszín
-
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Tésztához
- A pudingot előírásszerűen megfőzzük a cukorral és a 9 dl tejjel. Félrerakjuk hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.
- A liszthez hozzáadjuk előbb a szódabikarbónát, a sót, a sütőport, összekeverjük. Utána elmorzsoljuk a margarint a lisztben, és mehet hozzá a többi hozzávaló, kivéve a kakaópor.
- Gyorsan összeállítjuk a tésztát, közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Félrerakjuk pihenni 30 percre.
- A tepsit (méret: sima gáztepsi) sütőpapírral kibéleljük.
- A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét kinyújtjuk, és belerakjuk a tepsibe. Ráöntjük a tejfölös-pudingos krém háromnegyed részét (úgy szemmértékre), a fennmaradt 1 negyed rész a gesztenyemasszához kell majd.
- A tészta másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, kinyújtjuk, és rárakjuk a krém tetejére. Villával megszurkáljuk, és előmelegített (180 fokos) sütőben készre sütjük.
- A szobahőmérsékletűre felengedett gesztenyemasszát egy tálba lereszeljük. A maradék tejfölös pudingot, a cukorral kihabosított margarint, a rumot, a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
- A kihűlt tésztára egyenletesen rásimítjuk a gesztenyekrémet.
- A hulalát kemény habbá verjük, rákenjük a gesztenyekrémre, és végül a habra rászitáljuk a kakaóport. Zseniális, jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 314
- Tegnapi nézettség: 36
- 7 napos nézettség: 134
- Össznézettség: 32691
- Feltöltés dátuma: 2014. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi baba
38 recept
Régóta érlelődött bennem ennek a finom süteménynek a receptje, míg végre sikerült megalkotnom a nagy művet... Azóta a család egyik kedvenc süteménye, és én ennek nagyon örülök! Szeretném ajánlani mindenkinek, nem nehéz elkészíteni. A tejfölből és a cukorból lehet egy kicsit kevesebb vagy több! Nagyon finom, és több napig eláll. Másnap talán még finomabb, de azonnal is fogyasztható!