r
Nosalty Logó

Habos-pudingos süti Gabys konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Habos-pudingos süti Gabys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4820.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1412 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1923 micro
Összesen 4262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Az almákat megpucoljuk, magházat kivágjuk, félbevágjuk.
  2. A tepsit alufóliával kibéleljük (oldalát is), és a vékonyra szeletelt almát belerakosgatjuk.
  3. A sütőt előmelegítjuk.
  4. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a piskótát (sárgáját cukorral, majd a liszttel, sütőporral kikeverjük, a habot keményre verjük, a kettőt kézimixer segítségével pár pillanat alatt összekeverjük).
  5. Ráöntjük a habos masszát az almákra és kb. 30 percig sütjük (tűpróba!). (Régi gáztűzhelyem van, 4-es fokozaton sütöttem.)
  6. Ha megsült, porcukorral meghintett tálra fordítjuk és az alufóliát óvatosan leszedjük róla. Hagyjuk kihűlni. (Az almás rész marad felül.)
  7. A 2 féle pudingot, a cukrot, és a vaníliás cukrot pici tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és apudingot sűrűre főzzük. Ha kész, hozzátesszük a vajat és elkeverjük benne, langyosra hűtjük kevergetve, majdrátesszük az almákra.
  8. A habtejszínt kemény habbá verjük, 1-2 evőkanálnyit habzsákba teszünk, a többit rásimítjuk a már teljesen kihűlt pudingra.
  9. Megdíszítjük tetszés szerint, és minden kocka tetejére nyomunk egy kis habot.
  10. 1-2 órát tartsuk a hűtőben, utána könnyen és szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13199
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Neten akadtam rá. Az utolsó almákat leszedtem a fáról ezért a sütiért, annyira megtetszett. Nagy sikerem lett vele itthon. Azt mondták, ez akár minden hétvégén jöhet:) Kicsit átalakítottam az összetevőket, főleg a cukor mennyiséget, mert túl édesnek találtam. Gyorsan elkészíthető, habkönnyű édesség. Kiváló vendégváró süti. Előző nap nyugodtan elkészíthető.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...